Witam.
Interesuje mnie wszystko na temat założenia prywatnej szkoły.
Pytanie głownie kieruje do osób które juz miały do czynienia z podobnym biznesem...
|
Prywatna szkoła |
Prywatna szkoła
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.
Interesuje mnie wszystko na temat założenia prywatnej szkoły. Pytanie głownie kieruje do osób które juz miały do czynienia z podobnym biznesem...
Witam.
Chce załozyć pierwszą w polsce szkołe Wrestling dodatkowo będzie do teko szkoła Boksu. Czy jest to opłacalne,ile trzeba mnieć min.kasy. Jeszcze jedno pytanie - Jak można załozyć polską federacje Wrestlingu ??? Pozdrawiam.
Mnie też to interesuje
A co miałoby to być konkretnie? Szkoła językowa? Podstawówka? Czy kursy specjalistyczne? Opisz bo zanosi się na coś ciekawego:) pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments
Przepraszam że skorzystam z okazji i wtrące się w tym wątku.
Myślę o otwarciu szkoly fryzjerskiej i stylizacji paznokci. Bardzo zależy mi na wszelkich radach. Pozdrawiam
Witam Chciałbym się dowiedzieć ile kosztowało by założenie prywatnej szkoły?? moja żona ma wykształcenie pedagogiczne i chciałbym się wszystkiego dowiedzieć o takiej działalności z góry dziękuje za odpowiedź.
nikt nie wie??
wpisalem w google - zalozenie prywatnej szkoly
przejrzalem 3 pierwsze strony, na ktorych wszystko znalazlem na temat zakladania takich szkól. kolego szukanie nie boli !
Z jedną nauczycielką, szkoła? Ciekawe xD
Kurcze, takie pytania uwielbiam najbardziej. Odpowiedź jest prosta - od ok. 20 tys. do kilku milionów PLN. zalezy od skali, przewidywanych rozwiązań i innych czynników.
Robiłem ostatnio wniosek kredytowy dla nowej szkoły podstawowej na ok. 150 dzieci docelowo.
Szkoda, że autor nie spytał się ile da się miesięcznie zarobić.
Co to znaczy, ile by kosztowało założenie szkoły? Jaka to szkoła? Liceum, gimnazjum? Studium? Co rozumiesz przez słowo koszty założenia? Kupno budynku na cele szkolne? Czy nakłady na reklamę? Powiem jedno z lokalnego rynku, Cosinus ładuję setki tysięcy zł w nachalną reklamę, Żak robi to w przyjazny sposób, i o wiele mniej tej kasy ładuje, i jakoś sukcesy odnoszą (większe zyski)
mi chodzi dokladnie o szkole taka jak społeczna czyli miescila by sie tam szkola podstawowa i gimnazjum soa co do stron to roznie ludzie pisza o dotacjach tez czytalem na internecie duzo a okazalo sie w rzeczywistości zupelnie inaczej... bk chodzi mi o wyposarzenie takiej szkoly sale komputerowe czy dla szkol prywatnych sa jakies dotacje np sale komputerowe itd.. a co do budynku to jaki powinien byc w m2 i jakie sa zasady zalozenia takiej szkoly jakies art trzeba znac czy co??
Trzeba złożyć wniosek w kuratorium oświaty, na jedno dziecko wymagane jest min. 2 metry powierzchni a koszty to tak jak powiedziałem, zależy od skali i zastosowanych rozwiązań - własny lokal/wynajem, itp. Mógłbym wyłożyć proktycznie całą koncepcję biznesu, ale... Jeżeli mysli Pan o tym poważnie, zapraszam na priv, może się dogadamy.
edukacja dobry biznes, ale rzucając temat "ile kosztuje założenie szkoły" jest trochę niepoważne.. zadając takie pytanie nie brał bym się za jej zakładanie.. szkołę językową można założyć i to pod znaną marką za 40-50 tyś (franchising pl) wyższą uczelnię prywatną za 20 000 000 się wyrobisz na początek..
Komu można zlecić przygotowanie dokumentów i napisanie biznesplanu?
Ile to kosztuje?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Prywatna szkoła": - Prywatna szkoła matematyki - Prywatna szkoła fryzjerska - Prywatna szkoła zawodowa - Oryginalna szkoła prywatna - Prywatna szkoła korepetycji - kilka pytań
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|