|
Prywatny Akademik |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wczoraj bylem u znajomych w akamediku i ogolnie tak gadalismy ile placa itp i zauwazylem ze placa bardzo slone pieniadze na miesiac za praktycznie jeden pokoj z przedpokojem i lazienke na korytarzu, jak wiadomo popyt na studia caly czas rosnie, wiec tak sobie wpadlem na pomysl jesli by tak otworzyc prywatny akademik niedaleko jakiejs wiekszej uczelni, jak myslicie, czy mialo by to realne szanse egzystowac?, i czy trzeba oprocz wybudowania obiektu spelnic jakies dodatkowe wymogi typu nie wiem jakas umowa z uczelnia czy cos z tych rzeczy???
Raczej pokoje do wynajęcia dla studentów, akademik brzmi zbyt imprezowo. Można kupić jakąś kamienicę blisko uczelni i całą ją wynajmować, zrobić portiernię, ochronę, może nawet stołówkę i szukać klientów. Może być z cenami ciężko, ale zawsze warto spróbować.
No moze za daleko poszedlem wlasnie chodzilo mi o cos takiego ze albo wlasnie kupic lub wynajac jakas kamienice i ja wyremontowac lub wybudowac jakis sredniej wielkosci budynek, tylko zastanawiam sie czy mialo by to szanse przetrwac.
we wroclawiu jest tak ciezko z noclegami w weekendy ze szok. A wiec nawet budynek pod samych studentow zaocznych to swietna sprawa. No i dodatkowo mozna wynajmowac na caly miesiac studenta dziennym.
Czyli zapelniasz wszystko dziennymi, a jesli beda braki zawsze wpadna jeszcze zaoczni na weekend.
A jak wychodzi biznes plan ? Zyski po ilu latach funkcjonowania ?
Witam.
A czy warto sobie akademikiem glowe zaprzatac. Ile bedzie kosztowac miesieczny czynsz, 200-300 zlotychto chyba maks. Do tego mozliwe problemy z imprezowymi studentami. Nie lepiej otworzyc HOSTEL. Ostatnio bardzo dochodowe. Oczywiscie wszystko zalezy od miejsca ale mysle ze standart w pokoju spokojnie moze byc "akademicki" a kasa duzo wieksza. jakies 30-50 zl za noc. Pozdrawiam
|
|