Jest nawet specjalne działanie na zakładanie przedszkoli :-)
Nie pamiętam tylko numeru. Zdaje się, że 9.1.1 PO KL.
A jeżeli nie to standardowo RPO.
|
Przedszkole - strona 2 |
Przedszkole
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jest nawet specjalne działanie na zakładanie przedszkoli :-)
Nie pamiętam tylko numeru. Zdaje się, że 9.1.1 PO KL. A jeżeli nie to standardowo RPO.
Dziękuję bardzo , za informację.
pozdrawiam, amira.l
Czy ktoś może z państwa prowadzi prywatne przedszkole??? jeśli tak to prosiłabym o jakieś rady. planuję otworzyć i nie wiem co z czym i jak. Jak to się wogóle opłaca?
Witam wszystkich
Chciała bym usłyszeć opinie na temat mojego pomysłu...mianowicie chce otworzyć prywatne przedszkole najpierw takie małe domowe do 5-rga dzieci max...z wykształcenia jestem nauczycielem ale też skończyłam zarządzanie w oświacie...jak usłyszałam o planowanej ustawie dot. naszych dzieciaków, które będą miały obowiązek pójścia do szkoły wcześniej od razu sobie przypomniałam o moim pomyśle jeszcze z czasów studenckich...obecnie pracuje w firmie produkcyjnej gdyż skończyłam magisterke na wydziale administracji i informatyki ale moim marzeniem jest właśnie własne przedszkole...mieszkam w dużym mieście i konkurencja jest na przyzwoitym poziomie...wiem jak wyłudzić lokal od gminy za psie pieniądze (jeśli swoją działalność będę chciała rozwijać) myśle tez o zdobyciu kwalifikacji wychowawcy dzieci niepełnosprawnych i chętnie połączyła bym przedszkole dla dzieci "normalnych" jak i tych upośledzonych...co o tym myślicie pozdrawiam i czekam na Wasze wypowiedzi
W państwie gdzie obowiązuje faszystowskie podejście do opieki nad dziećmi marne szanse wróże prywatnym przedszkolom.
Będziesz miała dziesiątki urzędniczych kontroli, tysiące papierków do wypełnienia, setki wymogów do spełnienia (typu zawór antyoparzeniowy pod prysznicem, osobne łazienki i WC-ty dla każdej płci i osobne dla personelu, dzIeci, rodziców, winda na piętro, stołówka i kuchnia spełniająca przepisy zakładów żywienia zbiorowego. Czeka Cie walka z nieuczciwą dotowaną przez władzę konkurencją w postaci placówek państwowych lub gminnych itd itp. A na koniec zostaniesz oskarżona o pedofilię i wtrącona do wiezienia :)
kontrole wszędzie są i ich sie niestety nie uniknie..........papierki hehe ja kocham wypelnianie papirekow i z tym akurat nie mam najmniejszego problemu...jednynie wlasnie co mnie odstrasza to wymogi w panstwie gdzie nikt nic nie wie ka kazdy udaje ze wie...jednak mam przyjacio w boudowalne i sadze ze by mnie wspomogli i wlasnie tutaj wiedze jakies swiatelko w tunelu.pietra nie przewiduje wiec i winda odpada :).konkurencja jak wszedzie nie ma co.........ale jest kryzys a co kazdym kryzysie jest? kochasny wyz.....bo ludzie jak nie maja co robic to robias dzieciaki i to jest udokumetowane
Papierki i wymogi służą urzędnikom do niszczenia wroga. Wymogów jest tyle że do końca życia ich wszystkich nie spełnisz a jak Ci się uda to wymyślą nowe. Przyjaciele od budowlanki w niczym tu nie pomogą. Ty staniesz się wrogiem kiedy pokażesz wszystkim że można 3x taniej i bez dotacji robić to samo na co oni marnują państwowe fundusze. Twoje istnienie stanie się wyrzutem sumienia na ich dupie wiec Cie zniszczą. Będziesz miała przeciwko sobie całą armię pedagogów psychologów inspektorów z inspekcji pracy, sanepidu, kuratorium, skarbówki i ZUSu. Starosta odrzuci Twoje sprawozdania i rachunki. Na koniec pokażą Cie w telewizji jak Samsona.
Mam lokal (na razie na mały klub malucha). Poszukuję wspólnika. Kraków
Mogę prosić więcej informacji na priv ?
Witam,
Napisz cos wiecej na PW - jakie oczekiwania? Pozdrawiam
Prosze o wiecej informacji na pv
Witam.
czy jest ktoś kto myślał o swoim własnym biznesie?? Mam na myśli mianowicie założenie własnego prywatnego przedszkola.Wiem że istnieje coś takiego jak dofinansowanie z Urzędu pracy w tym dofinansowanie z Unii. Wydaje mi się że ten rodzaj działalności w dobrym punkcie byłby bardzo na miejscu i na czasie. Tylko że nie wiem czy ten rodzaj działalności obejmuje dofinansowanie
A merytoryczne przygotowanie do tego jest ? Poza tym z samego dofinansowania kasy nie starczy na całą inwestycję. To jest z tego co wiem dość kosztowna sprawa. Pomieszczenia muszą być odpowiednie i wymagania dotyczcie jedzenia posiłków i wiele innych spraw.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Przedszkole - strona 2": - PRYWATNE PRZEDSZKOLE - Prywatne przedszkole - Mini przedszkole - DOMOWE PRZEDSZKOLE - Zlobek-przedszkole
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|