|
Przekonaj sie do MLM |
Przekonaj sie do MLM
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich.Chce was przekonac do biznesu w MLM. Wielu bogatych ludzi zdobyli bogactwo budujac sieci. McDonald to franchising ale to tez siec. Inne firmy ktore działaja sieciowo to Citibank, ALO time Warner i wiele innych jak Avon. Siecia tez sa super markety Tessco, Real, siecia sa stacje benzynowe itp itd. Prawdziwi bogacze buduja sieci poniewaz siec to nie jest jeden punkt dystrybucji a strategiczna siec ktora pochałania coraz wiecej konsumentow. Dlatego kazdy kto chce byc bogaty powienien skupiac sie na sieci bo w sieci twoje siły sa pomnożone przez ilosc dystrybutorow w sieci. Czyli jesli ty jestes w stanie sprzedac w miesiacu 20 stuk produktu razy trzech twoich wspołpracownikow plus twoj obrot wychodzi 80 stuk produktu miesiecznie to o 60 wiecej niz potrafisz sam. Daltego zapraszam do MlM. Jest wielu zdolnych ludzi ktorzy mysla o biznesie, maja predyspozycje by go budowac kierowac ludzmi szkolic sie, tylko nie maja pieniedzy na start. W MLM star kosztuje nie wielki wkład finansowy zamyka sie on na ogoł w kwocie 200 zł. Wiecej trzeba tu poswiecic czasu na swoj rozwoj i uczenia sie uodparniania na słowo nie. MLM przez wielu ludzi jest owiany zła sława bo prowadzi polityke otwartych drzwi moga tu sie dostac poprostu nie zorganizowani nieudacznicy zyciowi. wtedy jeden taki jest na ustach tysiecy a 10 ktorzy przez rok sie uczyli i zabardzo im nic nie wychodziło a w drugim roku był przełom i sie wybili mowi o nich tylko gartsta ich znajomych bo reszta jest zazdrtosnych o sukces. Podsumowujac zeby być bogatym trzeba zbudowac siec, a jesli nie masz milionow na budowanie sieci sklepow itp a wiesz ze bys mojgł to zrobic bo jestes na tyle mocnym i inteligetnym człowiekiem to zapraszam do MLM to jest biznes dla Ciebie. Pamietaj zanim wybierzesz firme zorietuj sie czy ma dobre szkolenie czy ma dobry produkt i czy sponsorzy sa odpowiednio zmotywowani by nauczyc cie wszystkiego od zera pozdrawiam przyszłych biznesmanow sieci MLM:)
Witaj biznesman1
Tak, masz racje. Widzę, że zauważyłeś zalety sieci. Nikt Ci jeszcze do tej pory nie odpisał. Wygląda na to, że ludzie wolą nosić cegiełki na budowie w Atenach albo wyrywać okna na budowie w Londynie. Niektórych fascynuje handel z truskawkami. Ludzie nie rozumieją zalet sieci, ponieważ się tego całkiem inaczej nauczyli. Ludzie podziwiają Kijosakiego ale wierzą mamie i tacie, że trzeba się pożądnie naharować jeśli się chce coś w zyciu osiągnąć. Szkoły dały nam rozum i wiedzę. W MLM jeszcze to nie wystarcza. Tu potrzebujesz więcej. Inteligencja emocjonalna nie przychodzi przez noc, a rozum nie potrafi pojąć dlaczego ona jest taka ważna. Jeśli szukasz dobry MLM zgłoś się do Lukasz.biznes , w folderze "Pomysł na biznes" / Nowa możliwość zarabiania na ekologii i oszczędności Pozdrawiam
zgodze sie MLM jest wynalazek ponad wszystko ,ale koszt do 200 zlotych wiesz sam ze ludzie sa sceptyczni wydawac po 100 zlotych w cos gdzie niewidza odrazu pieniedzy a ty proponujesz za 200 sam niewierzysz w to co mowisz sorry za slowa krytyki ale znam ten rynek od dobrego roku .i tresci z ludzmi dosyc wymienilem pozdrawiam
Nowy MlM w Polsce. Wiadomo ze jeśli chodzi o MlM to dupy nie urywa ale jak mlm jest nowy to moze byc cos ciekawego z tego a zawsze jakies pieniadze sie przydadza :) Poniżej zostawiam link do strony dla zainteresowanych. Ciekwe jest ze nie musisz wykupować pakietu startowego na czym zazwyczaj MlM sie opiera czyli na jeleniach kupujacych pakiet startowy za dosc wysokie sumy.
Odświeżam zeby nie zanieczyszczac forum
Opiszę tutaj kilka istotnych kwestii, odnośnie wchodzenia w biznesy MLM. Są to wyłącznie moje przemyślenia, post nie powinien być rekomendacją do wchodzenia lub nie wchodzenia w te biznesy.
Sprawa pierwsza, rozpoczęcie współpracy. Szkolenia, jako nieodłączny element tych biznesów służą do prezentacji nowemu współpracownikowi możliwości tego biznesu. I jest to niewątpliwa zaleta tych szkoleń, albowiem można coś z nich wynieść. Tylko że jest jedno ale. Założenie działalności gospodarczej powinno być poprzedzone gruntownym rozpoznaniem rynku. Tyle się pisze, że na szkoleniach przedstawia się same dobre strony biznesu, pomijając ryzyko, co jest prawdą. Niestety jest to główna bolączka. O co mi tu chodzi? Często decyzja o współpracy z firmą MLM następuje pod wpływem technik wywierania wpływu na szkoleniach. Jedni mówią o zaślepieniu systemem. Jest to spowodowane ukrywaniem ryzyka i prawdziwej istoty tego biznesu. Według mnie wskazane by było jeszcze przed rozpoczęciem współpracy mieć rozeznanie na rynku, co do sprzedaży danego produktu itd. To pozwoli uniknąć rozczarowań. Sprawa druga, forma współpracy. Są firmy, które wymagają założenie DG, inne zatrudniają na umowę zlecenie. Jest to istotna kwestia. Jak wiadomo założenie działalności gospodarczej jest związane z kosztami typu ZUS i podatki. Te koszty są dość duże. Włąśnie w przypadku DG wskazane by było mieć rozeznanie, bowiem spodziewany przychód ze sprzedaży produktów może nie wystarczyc nawet na pokrycie kosztów działalności. DG łatwo założyć, trzeba mieć jeszcze klientów. Sprawa jest prostsza w przypadku umowy zlecenie - firma może tylko ją wypowiedzieć chociażby za brak aktywności zawodowej i na tym się kończy. I jeszcze trzeci problem - wypowiedzi na forach. Często jest tak, że są tylko same pozytywne i negatywne wypowiedzi. W pewnym sensie jest to na zasadzie próby przekonania kogoś do swoich racji. Nie wiem ilu czytelników zdaje sobie sprawę z tego, jak ważne jest forum. Zasadniczo ma służyć wymianie poglądów, chociaż często służy również do celów marketingowych. I tutaj dostrzegam pewien poważny problem, promowanie wszelkiego rodzaju biznesów MLM jako biznes dla wszystkich. Niestety podobnie działa również system szkolnictwa. Ciągle powtarza się: "Ucz się, to dojdziesz do celu" i oto są tego skutki. A skutki sa takie, że wielu świeżo upieczonych magistrów nie może znaleźć pracy w swoim zawodzie. Niestety tylko pewien procent się wybije, reszta musi wyjeżdżać za granicę czy pracować w innym zawodzie. Wydaje mi się, że podobnie jest w przypadku MLM. Tylko kilka procent ludzi się wybije, reszta będzie de facto konsumentami. Niestety rynek jest brutalny, produkty sa drogie, jest duża konkurencja i bardzo trudno je sprzedać. Nie da się w tym systemie uszczęśliwić wszystkich. Jednak MLM daje możliwość osiągnięcia sukcesu, tylko nie wiem czy to dostrzegacie. Zobaczcie, że teraz dużo firm działa w tym systemie (naśladowanie już działających). I to jest właśnie recepta na sukces: założyć własną działalność, sprzedając własne produkty przy użyciu MLM (programy partnerskie). Czyli tutaj chodzi o nowy, swój własny MLM, z własnym planem marketingowym a nie narzuconym przez już działająca firmę. I tu jesteśmy na samym szczycie. Właśnie dlatego piszę o tym rozeznaniu rynku, ponieważ trzeba wiedzieć, czy produkt będzie się sprzedawał. Jest to w istocie sposób dystrybucji towarów gdzie reszta to konsumenci, tyle że nagradzani rabatami za polecanie produktów. Natomiast jeżeli chodzi o wkład potrzebny na założenie działalności rzędu 200 zł według mnie jest to bzdura. Założenie działalności na ogół wiąże się z wysokim wkładem początkowym (albo kredytem).
Jak można porównywać takie marki jak McDonald, Tesco, Real do MLM ? Czyli co internet cały to też MLM ? A jak pająk tka sieci to też jest przedstawicielem MLMu ? MLM to multi-level marketing czyli marketing wielo poziomowy. Na którym jego poziomie jest Tesco w Warszawie a na którym Tesco w Silesia Center w Katowicach ? Oba na tym samym czy któreś wyżej ? I jeszcze taki mały problemik: powiedzmy, że z jakiegoś powodu, nieważne jakiego, na świecie nie mógłby już powstać ani 1nowy market Tesco lub nie można było otworzyć żadnej nowej fili Citybank. Co wtedy ? Wtedy te sieci działają normalnie dalej sprzedając swoje wyroby i/lub usługi. A co się w analogicznej sytuacji by stało z waszymi MLMami ?
Cieszę się, że coraz większa ilość osób wypowiada się pozytywnie o MLM. Tak naprawdę ten biznes zależy od ludzi , z którymi współpracujemy. Jeżeli decydujemy się na taką branże, to dobrze jeśli będziemy mieli obok siebie zaufane osoby, które robią to co my. Ciężko jest przedzierać się samemu. Upór i determinacja, a także chęć rozwoju sprawią, że zasiane ziarno w końcu wykiełkuje. Początki zawsze są trudne. Mój znajomy powiedział mi kiedyś bardzo trafne zdanie: Nawet, gdy się rodzimy, to płaczemy. i coś w tym jest.
Nie będę rozpisywał się o mlm, bo można znaleźć bardzo wiele materiałów i ciekawych artykułów w sieci. Jeśli ktoś podchodzi poważnie do tematu to nie będzie ograniczał sie do forum, ale poszpera trochę więcej. Pozdrawiam M. Jurczak mlmdrogawolnosci.blogspot
Ale treściwy post. A ile nowego merytorycznie wnosi do dyskusji szkoda pisać. A skoro wszystko można znaleźć w sieci to po co wogóle ten wątek jest? Koło wzajemnej adoracji macie we własnych sieciach !!!
Radiesta - dzałam ostro w mlm'ie, ale myślę, że mam zdrowe podejście i zauważyłem jedno wśród krytykujących i osób "zaślepionych systemem" czyli tych "hurra będę milionerem w tydzień" - widzą mlm jako ciągłe zapisywanie ludzi do biznesu. Rekrutować, rekrutować, rekrutować - a guzik prawda. Na 100 osob może 1-2 nadaje się, żeby robić biznes, a amatorzy często próbują na siłe przekonać pozostałe 98 osób - i wychodzi opinia taka, a nie inna.
Zdrowe podejście do mlm'u to traktowanie go w taki sam sposób jak normalnego biznesu handlowego. Zaczynasz biznes i szukasz klientow - normalna sprawa. Produkty w normalnyvch firmach mlm nie są drogie, ja sam korzystam z wielu różnych nawet z innej firmy niż ta w której działam. Kwestia poznania ich właściwości bo najczęściej są one dużo lepszej jakości. Co z tego, że płacę za szampon do włosów 2x więcej niż w sklepie jeśli starcza mi na 3x dłużej i jakościowo bije na głowę najdroższe produkty z marketów. Jak już mam rozpracowane szukanie klientów to szukam sprzedawców - tak jak w biznesie normalnym szuka sie przedstawicieli handlowych czy ludzi "na kasę". Te osoby chcą sobie dorobić i jest super - mają pare stówek miesięcznie do pensji. I dopiero kiedy tak potrafię się zorganizować to idę do kogoś i mówię mu, że jest taki i taki biznes, u mnie to działa tak i tak, zarabiam na tym tyle i tyle. Rekrutacja partnerów biznesowych jest na samym końcu. Szukają analogii w "normalnym" biznesie - większość działających w mlm'ie ma jakąś firmę i zanim jeszcze ruszy punkt własny to już szuka franczyzobiorców. Nie ma co się dziwić, że wtedy każdy boi się nawet o 200 zł włożone w biznes. Jakby przyszedł do mnie gość i powiedział "Słuchaj, mam firmę robiącą hamburgery i szukam osoby, która otworzy lokal kupujac ode mnie franczyze. Problem w tym, że nie wiem jak sie te hamburgery robi, nie mam jeszcze lokalu własnego, ale nie przejmuj się - ty w sumie nie musisz tego lokalu otwierać tylko znajdz kilka innych osób - niech one otwierają." - to bym go wyśmiał i przegonił :). Podumowując - mlm to świetny system i dobrze przemyślany biznes. Problem w tym, że 90% osób nie wie jak go robić i w sumie nigdy się nie zastanawiało nad tym. A to jest biznes jak każdy inny. Siedzi się w nim normalnie kilka godzin dziennie i robi fajne pieniądze. A jak ktoś chce pracować godzinę tygodniowo i płakać, że nie idzie - zapraszam na etat na godzinkę tygodniowo, zobaczymy ile mu za to zapłacą :).
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|