|
Przekwalifikowanie dzialki rolniczej |
Przekwalifikowanie dzialki rolniczej
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Upatrzylem sobie dzialke rolnicza 70 arową pod moj biznes.Mam zamiar ja przekwalifikowac na budowlana.Jezeli wiecie jaka jest procedura i jakie koszty trzeba w zwiazku z tym poniesc prosze o odp.
Czy przy Twojej działce są jakieś inne działki zabudowane? Jakiej klasy ziemia jest na twojej działce?
Witam,
Thor, a moglbys napisac troszke ogolnie o tych sprawach lub wskazac zrodla. Chetnie bym sie zapoznal z tymi procedurami. Z gory dzieki. Pozdrawiam Jerry
Najpierw musisz zapoznać się z planem zagospodarowania przestrzennego dla tego terenu,
bo może się okazać że nawet po odrolnieniu nie będziesz mógł prowadzić tam swojego biznesu.Czasami gminy nie posiadają takiego planu lub mają zmieniony i działki które były rolnicze już mogą być budowlane. więc polecam wycieczkę do gminy tam wszystkiego się dowiesz.
a scislej nie ja :) ale wszystko jest na tej stronie wiec polecam. < http://dom.gazeta.pl/prawo/1,65547,3106244.html > Sam tez zamierza cos podobnego zrobic wiec zycze powodzenia jak by sie udalo to czekam na komentarz :)
Dokładnie wycieczka do gminy przymusowa i tam są wszystkie informacje. Jednak jeżeli bedzie to pod biznes to bedzie łatwiej, dlatego żę nawet jeżeli działki sa jakos tam zaplanowane to pod działalnosc dadzą postawic a domku nie, wiem bo sam mam działkie i jest zaznaczenie żę budoać domu mieszkalnego tam nie mozna a np działalność tak . pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|