|
Przeniesienie dzialanosci do anglii - strona 2 |
Przeniesienie dzialanosci do anglii
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Nie o to mi chodziło w tamtym sposcie :D Tylko poprostu mam 15lat i jestem grafikiem komputerowym od 3lat ..:D I szukam jakiejś dobrej pracy w USA albo w Anglii ..:) I jak ktos ma propozycje to prosze o kontakt ..:D
Witam
Jeśli wybieracie taką opcję jak rejestracja firmy w Anglii a sprzedaż w Polsce to może wam nie wyjść wcale tak tanio, ale to jest zależne od branży. Ja na przykład świadczę usługi tj: wysyłka mailingu masowego. Klient wpłaca mi na konto w Anglii pieniążki za usługę w Ja wysyłam mu mailing do użytkowników, bądź firm. Wystawiam fakturę która ma euro nip. Jak widzisz nie świadczę tej usługi bezpośrednio w Polsce, ale polskie firmy obsługuję. Nie ma styczności w ogóle z polskim prawem i życzę wam również, aby wasze biznesy były zarejestrowane gdzieś za granicą. U nas niestety, ale jest za drogo, dlatego wybrałem Anglię. Większość małych przedsiębiorstw upada bo nie może konkurować z gigantami, którzy mogą sobie pozwolić na marże 2% lub 3%. Mikro firma musi nakładać marże od 15%- 30% plus ZUS i podatek dochodowy, jednym słowem masakra. Niby jest ulga przez pierwsze 2 lata i można na początku przejść na ryczałt, ale jak przekroczysz ryczałt wchodzisz na podatek VAT, za to zmianę, też musisz zapłacić. Także dobrze się zastanów zanim założysz tutaj firmę, zrób dobrą analizę swojej branży i konkurencji a później podejmij decyzje.
To znaczy ja juz mam propozycje od 2 inwestorów którzy chętnie mi pomogą ..:) Wysłałem im już próbki moich grafik i są zachwyceni ..:D Nie przejmują się nawet tym że mam 15lat ..:D Jak wcześniej wspomniałem jestem grafikiem od 3lat ale pracuje dzień i noc kiedy tylko mogę .. Wiec już wszystko przemyślałem i już wiem ..:D Ale jak ktoś ma propozycje albo jak ktoś chce jakąś grafikę to niech odpowie to ja chętnie popracuje ..:D
Matronix14 jeśli robisz naprawdę dobrą grafikę prześlij próbki na maila. Może nawiążemy współpracę:)
Ok prześle ci grafike w 3D ..:P Super sprawa z tym jest .. Ludzie na to mają branie ..:D
Prześle ci za chwile bo teraz musze spadać do kolegi ..:D
przeczytałem cały temat i nasunęła mi się jedna rada, najlepiej poradzić się wykwalifikowanej firmy która w zależności od prowadzanej działalności podpowie nam najlepsze rozwiązanie
ja swoją firmę przeniosłem z pomocą bluemasters. pl i u nich mam prowadzoną księgowość każda działalność powinna być rozpatrywana indywidualnie żeby dobrze na tym wyjść :)
z tego co wiem to w Anglii do zarejestrowania firmy potrzebna jest sioedziba i nie jest konieczne akurat tam rozwijać działalnośc, firmę mozna założyć an prawach Anglii, ponieważ koszty sa tam niewielkie, a filie utowrzyć w Polsce lub gdziekolwiek...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Przeniesienie dzialanosci do anglii - strona 2": - Przeniesienie PIZZERI DO ANGLII - Zamkniecie dzialanosci - zakonczenie dzialanosci z 6.2 a vat - klika pytan dot dzialanosci ... - Zalozenie dzialanosci - problem z PKD
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|