|
Przesyłka lotnicza z Chin |
Przesyłka lotnicza z Chin
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam. Chińczyk uparł się, że powinienem wysłać towar drogą lotniczą, a nie morską, z Yiwu. Jakie Waszym zdaniem jest najtańsze rozwiązanie. Waga: 60kg, Wymiary: 0,2 CMB.
Zawsze jest taniej drogą morską. Poszukaj jakiejś agencji celnej w Polsce i spytaj się za ile zorganizują Ci transport z Chin do Polski statkiem. Transport morski trwa około 2 miesięcy.
Rozumiem, ale Chińczyk nie chce transportować tego do portu, chodzi o niewielkie zamówienie próbne!
Jak próbka to wiadomo, że samolotem. Próbka z definicji jest tylko reklamówką i wstępem do większego zamówienia. W sumie to mu się nie dziwie, że nie chce wysłać statkiem, który będzie szedł 2 miesiące bo wtedy zamówienie złożysz najwcześniej po tym czasie, a nie po tygodniu, w przypadku przesyłki lotniczej.
No to jakie byłoby rozwiązani? Bo ceny kurierów są nie do zaakceptowania!
Co Ci mogę poradzić...jak zamawiałem pierwszy raz z Chin to nie brałem próbek bo koszt próbki oraz wysyłki był w granicach kilkuset dolarów. Nie wiem co chcesz sprowadzić, ale masz do wyboru 2 opcje: zamówić próbki i pokryć koszty wysyłki lub zaryzykować i od razu zamówić minimalną możliwą partię towaru (MOQ) drogą morską...gdyby to było takie proste to każdy by sprowadzał bezpośrednio z Chin:)
Pozdrawiam
Nie zawsze transport lotniczy jest droższy tym bardziej przy drobnicy.
My odprawiamy sporo importu z Chin i często są to przesyki dochodzące do 1000 kg. Czas jest nieporównywalny i bez niespodzianek w postaci dodatkowych opłat.
Acha,opcja kurierem jest nadroższa.
Proszę podac na priv waga,wymiary,czy jest to GENERAL CARGO,z jakiego port to zrobimy oferte i będzie można sobie porównać. Pozdrawiam
Chyba jeśli mówimy o przesyłkach typu "dox":)))))))) bo nie o towarze......a z tego : {bez niespodzianek w postaci dodatkowych opłat} to się dopiero uśmiałem..... gdzie tak jest?na którym lotnisku ?Jak odpowiesz że na Okęciu to dopiero padnę ze śmiechu........
Jaki był koszt za 1000 kg wysyłane drogą lotniczą?
Stawki są różne w zależności od portu z którego towar leci.Poza tym w każdym miesiącu stawki na fracht lotniczy w Chinach są różne.
Sprawdź również podobne tematy:
- Przesyłka z chin krok po krou
- Import z Chin - jedna przesyłka - różni producenci - Spedycja lotnicza - pośrednictwo - Sieć lotnicza na Euro 2012 - Przesyłka królików - Przesyłka i paragon raz jeszcze? - Ile kosztuje przesyłka ze stanów? - Przesyłka za pobraniem a pełnomocnictwo - Przesyłka z UK do Polski, pytanie Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|