|
Przewijanie folii JUMBO na maszynowa i strech |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam .Nie ma mniej popularnych i bardziej popularnych .W zasadzie najwięcej przewija się foli 23 mikronowej typu Cast o szerokości 500mm ale dobrze też schodzi folia Blow i tym rodzajem folii szczególnie zajnteresowane sa cegielnie i wytwórcy galanterii budowlanej -jest bardzo wytrzymała,jest jeden mały problem przy przewijaniu bardzo głośno trzeszczy i ma dużo kleju i często trzeba czyścić wałek przewijarki.Tak wracam pamięcią do czasów kiedy zaczynałem i nie miałem na tira ani nawet na pól tira folii zresztą nawet teraz będąc na rynku kupuje po pare palet i jakoś wszyscy ze mną rozmawiają i uważają że jestem godnym partnerem do współpracy.Mam jedną podstawową radę ,chcesz zacząć rób to z głową i powoli a zczasem kiedy zdobędziesz doświadczenie możesz wyruszyć na głęboką wodę Pozdrawiam
Dzięki kolego jest to cenna rada :-) ale jak łatwo o niej zapomniec, a jak sie opamięta to juz czasami za pózno jest jak sie kosztów nie przypilnuje, jakości i dobrego kontaktu z klientami. A jak wygląda sprawa z folią babelkową idzie ją samemu wytwarzać z foli czy to jest juz rynek wyłącznie dla producentów foli ??
A czy ktoś orientuje sie jak wygląda sprawa foli bąbelkowej czy idzie zakupić folie a pózniej przetworzyć ją na bombelkową ??
wznawiam temat
Czy jest osoba ,ktora podałaby nazwy firm u ktorych najlepiej zaopatrywac sie w folię (sprawdzonych firm)?
Jakie maszyny są dobre na początek i gdzie w Polsce można je kupic?
Witam.Sprawdzone firmy Total Pak,Star Pak,mają oddziały w wielu miastach.Eurofilms -tutaj czasami można dostać taka folie że szkoda mówić.Manuli -bardzo dobra folia ,trzyma zarówno jakość jak i wagę ,niestety troche droższa.Chcąc tanio kupić przewijarkę można zajrzeć na allegro czasami ktos cos tam sprzedaje.Chyba że masz worek kasiorki to Politechnika Gdańska ale tam cena w zaden sposób nie odzwierciedla jakości maszyny .A jak masz dwa worki to polecam Automat Krampa-naprawdę bajka-małe 120 tyś ,tylko jedno pytanie .Kiedy to się zwróci?
Witam temat jest bardzo ciekawy. Witam mam pytanie : Jak zacząć z czymś takim?
Gdzie szukać odbiorców ? Czy każdy sklep spożywczy itp. mógłby być potencjalnym odbiorcą takiej folii? W jaki sposób pozyskać pierwszych klientów. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
w 3 poscie pisaliście ze oferują wam cene 4,85 a 4,90 oczywiście jest tu mowa o cenie NETTO?? Bede zmieniał za niedługo w dokumentach profil działania, przeewijanie foli na stretch zalicza sie do produkcji czy handlu?? I w regonie jaką mam wpisać działalność?? obróbka foli??
Ja tu jestem nowa a klientow mozna szukac nawet za granica jesli znacie jezyk to dobrze ,jesli macie firmy to sa instytucje ktore pomagaja w nawiazywaniu kontaktow np. izba gospodarcza niektore bezplatnie niektore platnie .A i jest taki portal handlowy ale tez trzeba zaplacic za niektore dane kontaktu 123 zapytan tam sie oglaszaja ci co chca kupic rozne produkty sa tez inne portale biznesowe ,tez sie tam oglaszaja.Ja bede sprzedawac ldpe folie ale jako posrednik jesli ktos chce porozmawiac to moj email marz11@op.pl pozdrawiam Marzena
Witam
Oświezam temat, czy mógłby ktoś podac namiary na tanie gilzy na które można nawijać folie strech, maszynowa i minirapy. Fajnie jakby jeszcze ktoś podał gdzie ewentulanie dostarcza ten towar, mowiliscie tutaj o małych firmach?? czyli jakies supermarkety w stylu LIDL czy cos takiego? Jesli mozna to prosze napisac na maila pawig@wp.pl Z gory dziekuje za odpowiedz
Witam.Z tego co wiem to takie sieci jak lidl czy Jeronimo Martens-Biedronka-,mają swoje centra logistyczne i tam przepakowują swoje towary .Ale te tematy są już zarezerwowane a terminy płatności w granicach 60 dni raczej wytrzymują wielcy w tej branży .Naprawdę trzeba mieć duże zaplecze finansowe aby obsługiwac takie duże firmy.Jeżeli masz problem z dojściem do klienta i nie masz predyspozycji w tym względzie najprościej zatrudnic osobe mającą jakies doświadczenie w tej branży ,przecież niekoniecznie właściciel piekarni musi byc piekarzem a warsztatu samochodowego mechanikiem .powiem cos co może sie nie spodobac ale trzeba zatrudnic człowieka mądrzejszego od siebie samego ,tak działaja wszystkie duże firmy
Witam serdecznie, potrzebuje kodu PKWiU na tą działalność, wiem ze nie mam specjalnego kodu na tą działalność i pod jaki kod można podpiąć?? Dziękuję za szybka odpowiedz.
Wpadłem na moment, i przez pomyłkę napisałem w poprzednim poście kod PKWiU a chodziło mi o PKD tej działalności. Czy wie ktoś, pod jaki kod można podpiąć tą działalność??
a nie orientował sie ktos po ile takie folie chodzą u chinoli?
Witam, poszukuje dużej ilości rolek folii stretch głównie 1,5 kg i 3 kg i także foli pecherzykowej (B1) Pozdrawiam
|
|