mzzzz napisał(a):Witam Oferuje folie stretch w JUMBO rolach.Zainteresowanych proszę o kontakt na PW
Witam
Można prosić o ofertę oraz warunki handlowe i spedycyjne . Jestem z woj. podlaskiego
Pozdrawiam
Paweł
halik21@op.pl
|
Przewijanie folii JUMBO na maszynowa i strech - strona 7 |
Przewijanie folii JUMBO na maszynowa i strechBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam Można prosić o ofertę oraz warunki handlowe i spedycyjne . Jestem z woj. podlaskiego Pozdrawiam Paweł halik21@op.pl
Witam
Czytałem wypowiedzi w na forum dotyczące przewijania folii stretch. Mam kilka pytan 1) Piszecie że zysk jest ok 70 gr na kg czy nadal jest tak słabo? Czy ten zysk jest już na czysto po odliczeniu kosztów pracownika, energii itp? 2) Skoro zysk z kg jest taki mały to ile można zarobić na samej folii kupując już w rolkach po 1,5 i 3 kg od kogoś kto przewija . To wychodzi że w sam handel nie ma co wchodzić . 3)Po ile średnio obecnie sprzedajecie stretch ręczny 1,5 kg i 3 kg wagi brutto razem z tubą? 4)Przy zysku 70 gr z kilogramy przy własnym przewijaniu trzeba sprzedać tego tony miesięcznie żeby wyjść na swoim. Czy rynek jest aż tak duży bo jest spora konkurencja. Wśród jakich firm macie najwięcej odbiorców bo przeczytałem że wielkie firmy trzeba se odpuścić ze względu na niską cenę. 5) Jakie ilości stretchu JUMBO trzeba zamawiać jednorazowo aby wyjść na tym w miarę opłacalnie i po ile obecnie kupujecie Jumbo już z dostawą. 6) Czy uważacie, że warto zaczynać od zera ten biznes mając tylko rozpoznanie rynku lokalnego no i listę potencjalnych klientów. Na jak dużym obszarowo rynku trzeba działać. Ja mieszkam w 35 tys mieście w odleglosci 50 km jest 5 miast podobnych i większych czy taki rynek wystarczy bo jak wyżej pisałem przy tak niskiej marży trzeba miesięcznie sprzedać tego tony. 7) No i czy sam stretch wystarczy ? Może mieć jeszcze w ofercie taśmy pp i pakujące ? Wiem że sporo tych pytań, ale będę wdzięczny za odpowiedzi na pewno pomogą mi przy ewentualnym starcie . Pozdrawiam Paweł halik21@op.pl
witam.nie wiecie gdzie można kupić przewijarkę, jakiś kontakt?? poszukuje potencjalnych odbiorców z okolic warszawy i Siedlec, ewentualnie całość woj. mazowieckiego.
Witam
Odnawiam temat i z góry dzięki za odpowiedzi. Witam Czytałem wypowiedzi w na forum dotyczące przewijania folii stretch. Mam kilka pytan 1) Piszecie że zysk jest ok 70 gr na kg czy nadal jest tak słabo? Czy ten zysk jest już na czysto po odliczeniu kosztów pracownika, energii itp? 2) Skoro zysk z kg jest taki mały to ile można zarobić na samej folii kupując już w rolkach po 1,5 i 3 kg od kogoś kto przewija . To wychodzi że w sam handel nie ma co wchodzić . 3)Po ile średnio obecnie sprzedajecie stretch ręczny 1,5 kg i 3 kg wagi brutto razem z tubą? 4)Przy zysku 70 gr z kilogramy przy własnym przewijaniu trzeba sprzedać tego tony miesięcznie żeby wyjść na swoim. Czy rynek jest aż tak duży bo jest spora konkurencja. Wśród jakich firm macie najwięcej odbiorców bo przeczytałem że wielkie firmy trzeba se odpuścić ze względu na niską cenę. 5) Jakie ilości stretchu JUMBO trzeba zamawiać jednorazowo aby wyjść na tym w miarę opłacalnie i po ile obecnie kupujecie Jumbo już z dostawą. 6) Czy uważacie, że warto zaczynać od zera ten biznes mając tylko rozpoznanie rynku lokalnego no i listę potencjalnych klientów. Na jak dużym obszarowo rynku trzeba działać. Ja mieszkam w 35 tys mieście w odleglosci 50 km jest 5 miast podobnych i większych czy taki rynek wystarczy bo jak wyżej pisałem przy tak niskiej marży trzeba miesięcznie sprzedać tego tony. 7) No i czy sam stretch wystarczy ? Może mieć jeszcze w ofercie taśmy pp i pakujące ? Wiem że sporo tych pytań, ale będę wdzięczny za odpowiedzi na pewno pomogą mi przy ewentualnym starcie . Pozdrawiam Paweł halik21@op.pl
Droga ropa to i droga folia nic się na to nie poradzi, najlepiej sciagac folie z ukrainy/rosji ......
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Przewijanie folii JUMBO na maszynowa i strech - strona 7": - przewijanie folii! - Dostawca Taśmy samoprzylepnej VIBAC i folii jumbo 23 mikrony - Przewijanie silników, Przewijanie transformatorów - folia strech-po cenach producenta - CMMS Maszyna - Odpowiedz na dyrektywę maszynową
|
|