dokładnie tak :
-kupione w sklepie własciciela samochodu
-dowiezione przez osobe która wyprodukowała - producenta
-przetworzone czyli usługa montazu , wniesienia i wtedy równiez dowozu
to mamy jasnosć
|
Przewóz na potrzeby własne |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
dokładnie tak :
-kupione w sklepie własciciela samochodu -dowiezione przez osobe która wyprodukowała - producenta -przetworzone czyli usługa montazu , wniesienia i wtedy równiez dowozu to mamy jasnosć
Tzn. że przewóż czegos komuś np. mebli z domu do śmietnika (usluga transportowa) mimo że za darmo to potrzeba licencji? A jeśli sam bym sobie chcial wywieźc cos z domu gdzies albo Zawieźc meble (nie z mojego sklepu) do kogos z rodziny, to tez potrzebuje licencji? Nie ma czegos takiego jak przejazd prywatny? NP> Jeśli jakies przedsiebiorstwo ma autokar do przewozu pracownikow do pracy i ma tylko zaświadczenie o przewozie na potrzeby wlasne to czy, to czy ktos moze wyjechac tym autokarem na wycieczke prywatnie bez zadnych papierów? Tak jak wyjazd zwyklym samochodem na weekend?
gościu , normalnie wyć się chce
jak masz scyzoryk na potrzeby własne to czy jak pokroisz nim swojego kumpla po pijaku przy śmietniku to musisz mieć na to papiery ? ale zeby kroic legalnie ludzi to musisz oprócz scyzoryka skończyc szkołę najlepiej jakąs medyczną musisz spotkac na drodzę inspektora idiotę który jak zobaczy ze wieziesz meble w stylu Ludwika dwudziestego piatego i jestes na drodze pod szczecinem a mieszkasz w ustrzykach to powiedz mu ze wieziesz swoje meble na śmietnik swoje własne i na śmietnik
Ale jest cos takiego jak przewoz prywatny?
No weź mi to wyjaśnij bo widze że sie orientujesz w tym... A Ty sobie jaja robisz... :)
no jest cos takiego jak przewóz prywatny jak nie jest panstwowy to jest ... no jaki ? no ? prywatny ! myslisz ze jak prywatnie sprzedajesz wódę w domu to mozna ? to tak przez analogię ( halama twiedzi ze przez analogie to mozna pół litra zrobić , wiec jest zwiazek z tematem )
No to powiedz na tym przykladach co podalem... Czy mozna bez licencji i zaświadczen tak jeździc?
ile razy mozna się samemu cytować ja wiem ze piszę pięknie ale zeby to pozniej jeszcze raz czytac ??? no ale czego sie nie robi z miłości ? MOZESZ - jak spełniasz którys z tych warunków NIE MOZESZ - jak nie spełniasz
Przewóz prywatny istnieje tylko jak wieziesz (bądź ktoś z Twojej firmy) swoje (jego) rzeczy. Nie ma przewozu prywatnego dla sąsiada. To już usługa.
|
|