Witam
Było sporo o przewozie osób i związanych z tym licencjami, zabezpieczeniami itp. Mój pomysł jest taki - wynajmowanie samochodów (osobowe i busy) wraz z kierowcą, np. dla firm i osób prywatnych - czy to na użytek jednorazowy do przewiezienia czegos, czy to na podwózke ludzi gdzieś (ale nie na zasadach taksówek/pseudo taksówek). Z czasem pewnie też inne pojazdy, np wywrotka (popyt jest na nie).
Nie mam własnych samochodów, działałbym na zasadzie pośrednika - zatrudniałbym kierowców z własnymi autami. Działalność nie byłaby przewozem osób/rzeczy, tylko WYNAJMEM SAMOCHODÓW wraz z kierowcą - czyli sprawa licencji by mnie nie dotyczyła jak mniemam?
Działanie na terenie kraju (przynajmniej na początku). Zysk niebyłby duży (trzeba opłacić kierowców, zostaje nieduża "prowizja") ale na początek nie mam wygórowanych oczekiwań finansowych - żeby się utrzymać.
Dlaczego taka działalność a nie inna - nie wymaga dużego kapitału, którego nie mam (wynajęcie jakiegoś biura, opłacenie spraw bieżących, reklama). Mam doświadczenie w czynnym pozyskiwaniu klientów (firmy).
Kolejna istotna sprawa - jestem zaocznym studentem logistyki, cały czas się uczę i chcę zdobywać doświadczenie ale pracując DLA SIEBIE - to jest nawet ważniejsza sprawa niż uzyskiwanie dużych dochodów.
Proszę o JAKIEKOLWIEK opinie, sugestie... może ktoś prowadzi podobną działalność?
Pozdrawiam:)