Witam
Spróbuj na stronie : flotea pl
|
Przewóz osób - strona 11 |
Przewóz osób
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam
Spróbuj na stronie : flotea pl
Mam samochód osobowy i pomyślałem, że mógłbym go wykorzystać do zarobienia trochę pieniędzy. Wiem, że nie jest to jakiś super pomysł, ale chyba możnaby było sobie dorobić do pensji.
Oferowałbym przewozy poza miastowe np. jak ktoś wybiera się na wakacje a ma daleko do autobusu lub za ciężkie bagaże czy jakikolwiek inny powód żeby nie jechać autobusem/pociągiem tylko samochodem. Jak myślicie znajda się na to klienci ? Jakie ceny musiałbym zaproponować ? (myślałem o 1,5 za kilometr żebym mógł być zadowolony z zarobków.) Czy na taką działalność trzeba mieć specjalne zezwolenia czy wystarczy rejestrować działalność, brać samochód i jechać ?
Jasne. Wsiadaj w samochód o jedź. Prosto do ITD na mandat. A ci taksówkarze co robią licencję, zdają egzaminy to skończeni i idioci. Jak można być tak leniwym ? I to pisze osoba, która ma ponad 100 postów na koncie. Zerknąłeś na dól strony pod swoim postem ? Wyświetla się tam lista podobnych tematów może ?? A może przypadkowo nikt nie podał takich podstawowych informacji ?? Ręce i nie tylko opadają.
Witam czy to samo odnosi się przewozów ślubnych samochodem osobowym ? pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Witajcie ;)
Kupuje nie duży autobus ok. 30 miejsc siedzących i zakładam firme przewozowa która bedzie się zajmowac transportem ludzi, akurat w mojej okolicy brakuje tego typu połaczeń autobusowych a w zwiazku z wzrastajacymi cenami paliw jest wielu chętnych aby korzystac z przewozu autobusem bo po prostu wychodzi im to taniej. Wszystko fajnie na ogół wygląda tylko mam problem chciałbym sie dowiedizec czy musze wykupowac kazdy przystanek na mojej trasie z osobna czy mam wykypic całą linię?(trase)? No i podstawowe pytanie ile zarabia kierowca autobusowy??? Bo nieiwem jaką stawke ustalić mojemu pracownuikowi a wiadomo w środowisku kierowcow niebede pytał bo nic mi nie powiedza albo zawyza cene jak sie dowiedza ze chce takiego zatrudnic;p Bardzo prośze o jakieś konretne odpowiedzi ;)
Jednym autobusem świata nie zwojujesz jeszcze jak chcesz od razu zatrudnić pracownika, Policz że 4-5 tysięcy będziesz musiał dać za pracownika brutto miesięcznie , chyba że zatrudnisz jakiegoś młodego od razu po egzaminie
Zależy w jakim regionie Polski ale 4-5 tys. to zdecydowanie za dużo tyle, w moim mieście kierowcy autobusów zarabiają od 1500-2000 netto. Natomiast co do autobusu to zgoda jednym nic nie zwojujesz nawet na jednej trasie musisz mieć co najmniej dwa albo kogoś kto ci w każdej chwili pożyczy podobny autobus. Jak ci busik padnie w trasie to ci zrobisz? Powiesz ludziom ,że dziś do pracy niech sobie na saniach jadą?
A jaka to okolica, w której brakuje połączeń autobusowych, bo jakoś trudno mi w to uwierzyć?
Absolwent prawa z uzyskanymi dodatkowo kwalifikacjami z zakresu kadr i płac użyczy Certyfikatu Kompetencji Zawodowych na Krajowy i Międzynarodowy Transport Osób niezbędny do uzyskania Licencji Transportowej.
Podejmę się również współpracy z zakresu prowadzenia ewidencji czasu pracy. Doradzę i pomogę załatwić wszelkie formalności. Telefon 694 298 035 Tomek. Obsługuje firmy z całej Polski. Posiadam również opracowany najaktualniejszy zestaw testów wraz z zadaniami na Certyfikat Kompetencji Zawodowych Krajowy i Międzynarodowy Transport Drogowy zarówno Osób jak i Rzeczy. Doradzę również jak najefektywniej się uczyć tak, aby mieć gwarancję zdanego egzaminu. Jako prawnik posiadam dość szeroką wiedzę z zakresu większości gałęzi prawa szczególnie pracy, cywilnego, finansowego i handlowego. W przypadku zakupu materiałów jestem do dyspozycji gdyby pojawiły się jakiekolwiek wątpliwości bądź pytania. Sam wydałem na kurs przygotowawczy 1500zł plus egzaminy 1500 na osoby(kraj/miedz) i 1500 na rzeczy. Ręcze, że każdy jest w stanie samodzielnie się przygotować mając odpowiednie materiały. Jak ktoś wieść gimnna niesie 4 grudnia zmieniają się nam przepisy dotyczące m. in certyfikacji. W ITS-ie (instytucja przed którą odbywa się egz. ) dostałem informację, że będzie zmieniona formuła certyfikacji, obecnie mogą potwierdzić, że egzaminy faktycznie mają być trudniejsze. Aby się dobrze przygotować wysatrczy plus minus tydzień w zależności od indywidualnych predyspozycji przyjmując, że uczycie się po pracy. Jeżeli rozwazacie przystąpienie do tego egzaminu nie ma co zwlekać!:)
Witam.Chciałem zapytac sie o zabezpieczenie finansowe kazdego samochodu...Z tego co wyczytałem zabezpieczenie pierwszego samochodu wynosi 9 tys a kazdego nastepnego 5 tys euro ale czy tyczy sie to tez sytuacji w ktorej otwierałbym przewoz miejski?Myslalem nad otworzeniem wlasnej lini ktora przewozila by osoby z przestankow na terenie miasta.Bede wdzieczny za konkretna odpowiedz.Pozdrawiam
Witam
Rzeczywiście, we wniosku o Licencję na krajowy Przewóz Osób należy dołączyć potwierdzenie świadczące o posiadanym odpowiednim zabezpieczeniu finansowym. Tak jak Pan napisał w przypadku pierwszego samochodu jest to 9000euro, każdy kolejny 5000euro. Obsługuję firmy transportowe świadczące właśnie usługi przewozu osób. Proszę o kontakt 795 147 714 doradzę jak założyć taki biznes. Tomek.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|