|
Przyczepy kempingowe - strona 2 |
Przyczepy kempingowe
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mozna tez zamiast przyczep zająć sie autami typu camping...wolałbym coś takiego niż przyczepke wziąć na wakacje..
Ale wiesz o czym my tu rozmawiamy. Spójrz tylko na koszty i zaukpu i wynajmu. Pod tym względem jednak przyczepy są lepszym pomysłem.
A poza tym ktoś chyba chce się tutaj reklamować ;)
a co ty się rzucasz chopie...
auto camping jest o niebo lepsze od przyczepki, a zakup np 15 letniego np fiata ducato czy jakiegos VW, i jego restauracja , a następnie wypożyczanie to w sumie to samo co przyczepki, tyle że lepsze. np. ja nie wypożyczę przyczepki, ale auto typu camping jak najbardziej!
Spokojnie do nikogo się nie rzucam. Coś chyba z Twoim postrzeganiem jest nie tak.
Tylko moim zdaniem pomimo tego jednakże koszty utrzymania takich aut są wyższe i przyczepki się bardziej opłacają
Jeżeli tak dobrze idzie "kolesiowi" z Piątku to może w Łodzi by "szło" jeszcze lepiej. Pozostaje kwestia kosztów - "kolesia" w Piątku może prawie nic nie kosztować utrzymanie lokalu i nieruchomości, a w Łodzi niestety trzeba pomyśleć o dobrej lokalizacji, która kosztuje. Warto objechać komisy i sprzedawców nowych przyczep, a w ogóle to łodzianie muszą gdzieś kupować przyczepy. Warto więc zbadać rynek i konkurencję, a jeśli wyniki będą pomyślne, to warto chyba zacząć się spieszyć, bo w drugiej połowie września nie liczyłbym na tłumy zainteresowanych kupnem lub wypożyczeniem przyczepy turystycznej.
wyporzyczenie przyczepy ( standartowej )
doba do 65 w sezonie i do 50 zl poza sezonem interes opłacalny chciałbym abyś podał jakie ceny są tego typu przyczep w Niemczech ponieważ też zastanawiałem się nad kupnem tego, ale tylko i wyłącznie pod wynajem 3 przyczepy zarejestrowane i w miare regularne wynajem i przyczepy po jakimś czasie robią na Ciebie pozdrawiam
Witam!!! Koledzy
A wiec wynajem przyczepy oczywiscie w zaleznosci jaka to ma byc ilu osobowa jej standard itd wacha sie w granicach 60- 120zł za dobe.Przyczepa od jakiej chcemy zaczą do Niewiadów 2 i 4 osobowe cena takeij przyczepy waha się od 1500-nawet do 3500zł. My mamy już upatrzone 3 takie przyczepy o wartości 500zł. Oczywiscie są do remontu ale niewielkiego mysle ze trzeba w jedną włozy ok 300zł i będzie jak nowa. Natomiast przyczepy w niemczech większe i ładniejsze kosztują do 250 euro. A tu mozna je sprzedac nawet za trzykrotną cenę. No i tak to mniej wiecej wygląda
No nie wydaje mi się to takie proste.
Do tych 250E dolicz koszt transportu i rejestracji, więc trochę one wzrosną. Ale jeśli jest to płacalne to trzeba szybko przed sezonem startować.
rejestraj cos okolo 500 zl z tego co slyszalem do tego ubezpieczenie
odświerzam temat jeśli ktoś jeszcze coś wie na ten temat mysle o zakupie 3 przyczep chcialbym jednak wiedziec skad najkorzystniej
Witam serdecznie. Co do przyczem za 3000zł to chyba sa to bardzo stare modele. Przyczepy niemieckie z roku np 1995 kosztują w Polsce około 20.000 zł natomiast w Niemczech można takie nabyc za cenę około 2000 - 3500 euro. Jednakże porównując przyczepę w Polsce a w NIemczech, te niemieckie są o wiele bardziej zadbane i wyglądają na mało uzywane...nie wiem skąd niektórzy spzredawcy przyczep uzywanych je biorą ale są w o wiele gorszym stanie, niz te, kótre można np obejrzec na niemieckim ebayu. Mimo to i tak się opłaca kupi za 3000 euro a spzredac za 20.000 zł :) ale za 250 euro to jeszcze nie widzialam...chyba ze jakaś pzredwojenna :P
witam,
w Polsce rozwija się Caravaning. Zapraszamy do naszej firmy a otrzymacie Państwo więcej informacji, lub na nasza stronę internetową. proszę poszukać pod 'klaja'. Jesteśmy przedstawicielami paru firm niemieckich produkujących przyczepy kempingowe. Nawiązując do pierwszego pytania to produkcja przyczep kempingowych łączy się z ogromnymi kosztami. pozdrawiam i zapraszam m.klaja
Witam wszystkich,nosze sie z zamiarem rozpoczecia handlu przyczepami kempingowymi z Anglii.Wraz z zona nie mamy wielkich pieniedzy na rozpoczecie biznesu ale mimo tego chcemy sprobowac.Otoz mieszkalismy w wielkiej brytanii przez okolo 4lata,wiemy jak i gdzie szukac tam przyczep kempingowych(mamy na msyli sprowadzanie przyczep pod konkretne zamowienie badz sprowadzanie kempingow do lekkiego remontu,narazie kupilismy 4y przyczepy i chcemy je lekko podremontowac i mam nadzieje sprzedac by zarobic na kolejne.Moim glownym pytaniem jest czy to sie w polsce wogole oplaci?Czy nna tego typu biznes nie jest juz za pozno?Nie mam ojecia w polsce o rynku i nasyceniu nim przyczepami kempingowymi.Prosze o wszelkie sugestie podpowiedzi pomoc.Dodam jescze ze mieszkamy w niewielkim miasteczku w wojewodztwie lodzkim,przyczepy sprzedawalibysmy glownie przez internet ale chcieli bysmy rowniez reklamowac sie jakimis mogloszeniami typu ogloszenia stojace przy glownych drogach krajowych 1ce i 2ce na ktorzych skrzyzowaniu mieszkamy,ponadto ogloszenia na jakis gieldach samochodowych i osrodkach wypoczynkowych?Dosc duzym problemem jest rowniez zalatwienie transportu dla takich przyczep na trasie anglia polska ,rozwazalem przewozenie przyczep samemu ale nie jestem przekonany czy to sie oplaca.Co o tym wszystkim myslicie prosze o wszelkie sugestie
Powiem tak, pomysł z produkcja przyczep w Polsce bardzo dobry, problem z tym ze potrzeba na to troche wyłożyć pieniędzy. Sam bym myślał o taki czymś ale nie dysponuje takimi sumami pieniędzy. Jesli więc masz na to środki to ja bym sie nie zastanawial, w Polsce moze to jeszcze malo doceniany biznes ale pieniadze mozna zarobic bardzo duze. Wiem to z wlasnego doswiadczenia gdyz ponad 5 lat pracuje u jednego z najwiekszych producentow przyczep kempingowych w Europie jako projektant. Czesto sie nawet zastanawialem czemu w Polsce tylko Niewiadow sie tym zajmuje, bo biznes jest na prawde dobry. Szkoda tylko, że Niewiadów jest troche niestabilna firma :(, bo jakby bylo inaczej to moze bym pomyslal o powrocie do kraju :)
tez mam zamiar sie zajac produkcja przyczep kempingowych tylko troche " innych " jeszcze nie jest to pewne ale jak dobrze pojdzie to na wiosne ruszam:)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|