|
Przydomowe elektrownie wiatrowe |
Przydomowe elektrownie wiatrowe
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czy produkcja małych przydomowych elektrowni wiatrowych do użytku "domowego" o mocy ok. 1,5kW i w cenie ok.2500 zł miała by szanse zaistnieć
Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań zawartych w tym poście. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
Musisz zobaczy moze w internecie czy ktos kupi moze cos znajdziesz zycze powodzenia,A W hOLANDI MOZE BYS ZNALAZL .marzena
Powiem Ci, że to może być hit, jednak samemu takiego czegoś nie wyprodukujesz raczej, trzeba dużo kasy, wyszkolonych ludzi itd... normy i wymagania są pewnie olbrzymie...
ja myślę ale nad handlem czymś takim, małe wiatraki, kolektory słoneczne itd. tyle, że nawet na sam handel i dystrybucję trzeba mieć spore fundusze na początek...
więc może spółka. ja produkcja a Ty handel
Nie ma problemu :-). Z chęcią zajmę się czymś co przyniesie satysfakcje i pieniądze.. Daj znać jak już odpalisz interes, zgadamy się. A masz naprawdę możliwości stworzenia czegoś takiego..?
do wyprodukowanie takiej przydomowej elektrowni wiatrowej o niewielkiej mocy wystarczy pewnie znajomość mechaniki, zasad funkcjonowania prądnic, wzmacniania prądu i jakieś używane rzeczy jak np. silniki, koła zębate... itp
DOKłADNIE...ale do sprzedaży takiej elektrowni to nie wystarczy mniemam.... niestety... chociaż, jakby być upartym to powinni nawet dać dofinansowanie na sam projekt tworzenia myśli bo w końcu to Kioto nas trzyma itd..
W tej branży to niestety pewnie ciężko będzie sprzedać coś takiego, bo zaraz państwo będzie chciało jakiś podatek od tego...głupota ale to w końcu Polska...można produkować takie urządzenia i sprzedawać np. w Holandii :)
wiem że w polsce jest jedna mała firma która produkuje i sprzedaje takie elektrownie więc jeśli oni mogą ...
Witam, jesli chodzi o odnawialne zrodla energii to bardziej oplaca sie inwestowac w technologie zwiazane z biomasa (mniejsze naklady) i popyt wiekszy.
Pozdrawiam
Muszę Was zasmucić, bo ten pomysł jest już opatentowany.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Przydomowe elektrownie wiatrowe": - PRZYDOMOWE ELEKTROWNIE WIATROWE - Przydomowe Elektrownie wiatrowe i sloneczne w UK - Elektrownie wiatrowe - ELEKTROWNIE WIATROWE - Małe elektrownie wiatrowe
• Strona 1 z 1
|
|