|
Przyjmowanie aut do sprzedaży sprawdzanie aut |
Przyjmowanie aut do sprzedaży sprawdzanie aut
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam oto kolejny pomysł który wpadł do mojej główki :) mianowicie doradztwo samochodowe coś podobnego już znalazłem wczesniej na forum ale dodał bym jeszcze przyjmowanie aut do sprzedaży opieka załatwianie formalności.Nie wszyscy mają czas na sprzedaż auta żony,córki,itp. nie mają czasu na rozmowy telefoniczne z potencjalnymi klientami którzy naprawdę nieraz potrafią przymęczyć z 40 minut rozmowy a i tak auta nie kupią bo nie mają np. teraz kasy wtedy ja przyjeżdzam podpisuję umowę biorę jakiś hajs robię zdjęcia auta wystawiam ogłoszenia z moim numerem telefonu i rozmawiam z klientami i umawiam na spotkanie w czasie którym właściciel może pokazać autko bo rzecz wiadoma że kluczyków mi nie da.Druga sprawa ktoś chce kupić auto które jest oddalone od jego miejsca pobytu więc fizycznie nie ma jak obejrzeć znalazł na necie ale chce by ktoś z tego regionu sprawdził stan autka czy warto kupić i wtedy ja sprawdzam on przelewa kasę na konto no i oczywiście załatwianie formalności zwiazane z zarejestrowaniem sprowadzonych pojazdów.Co o tym myslicie ktoś już robi coś takiego opłacalne to jest ?
a pomyślałeś jak zabezpieczyć siebie przed ewentualnymi oskarżeniami ze strony potencjalnych kupujących jak już kupią samochód i okaże się, że coś nie jest OK, a ty powiedziałeś, że jest inaczej??
Rzeczywiście na tą kwestię niestety nie mam lekarstwa.
Właśnie, a taki niezadowolony klient to może Ci nerwów popsuć. Sprawy sądowe, policja i diabli wiedzą co jeszcze. Nie wiem czy warto ryzykować.
Życzę jednak szczęścia.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Przyjmowanie aut do sprzedaży sprawdzanie aut": - Sprawdzanie adresów i osób. - sprawdzanie wiarygodnosci firm - sprawdzanie zdoloności kredytowych - Sprawdzanie wiarygodnosci angielskich kontrachentow - Sprawdzanie pracownika przez bank.
• Strona 1 z 1
|
|