Witam
Może to glupie ale kiedys w tym siedziałem. Oczywiscie jako osoba zarabiajaca a nie klikajaca :)
Moj pomysl polega na otworzeniu takiej firmy. Tylko uwaga:) Moje spostrzezenia moga sie nie ktorym osoba nie spodobac. troszke siedzialem w tym wiec troche wiem...
Chciałbym aby temat byl poruszony powaznie jako biznes i aby otworzyl nie ktorym osoba oczy. Najbardziej nastolatka ktore chce zarobic do kieszonkowego :)
A wiec tak.
Otwieram firme ktora placi za:
- Ustawienie sobie strony jako startowej( za kazde wyswietlenie )
- Za obejrzenie strony - Otwiera strone ktora musi ogladac 30 sekund :)
- Za klikanie w reklamy tak zwane wyklikanie bannera plus klikanie w linki w mailu
- Płatne zapisy do innych firm tego typu
Wypłacam kase na konto bez minimum co miesiac tylko zabieram 2 zł za opłate za przelew
I teraz tak na czym zarabiam:
- Ustawienie sobie strony jako startowej( za kazde wyswietlenie )
Zarabiam na umieszczeniu iframe na tej stronie, na wyswietlaniu bannera, i innych reklam
- Za obejrzenie strony - Otwiera strone ktora musi ogladac 30 sekund :)
Zarabiam na umieszczeniu iframe na tej stronie, zarabiam na zapisach do platnych firm ktore bede reklamowal, i zarabiam bo wielu sie znajdzie ktorzy beda chcieli podbic statystyki
- Za klikanie w reklamy tak zwane wyklikanie bannera plus klikanie w linki w mailu
Bede zarabial na wyklikaniu bannera danych firm ktore za to placa plus za reklamy ktore ktos zamowi
- Płatne zapisy do innych firm tego typu
Zarobie na tych płatnych zapisach
Jest wiele firm ktore płąca za nic. Gdyz one zarabiaja tez za nic bo sa w systemie poleconych. Cała branża opiera sie na idiotach ktorzy wyklikuja, ogladaja, a zarabiaja na prawde prezesi firm, i adminowie... No i co drudzy ktorzy sa sprytniejsi:)
W niemczech dziala cos jak klamm.de
Oni wprowadzli walute tak zwane lost. Cały rynek zarabiania przez internet w niemczeh opiera sie na tych lost. Sa to punkty. Lost lokuje sie w bankach gdzie jest oprocentowanie. Oni to inwestuja kupuja bannery w innych firmach i ludzie klikaja i im sie zwraca. Cała machina dziala wysmienicie cos w rodzaju gospodarki rynkowej.
Ktos otwiera hurtownie( klamm.de )
zatrudnia przedstawicieli handlowych ktorzy zalatwiaja sklepikarzy (poziom 1 w piramidzie)
Sklepikarze kupuja od hurtowni dzieki przedstawicielom( poziom 2 )
Ludzie kupuja od sklepikarza( poziom 3 )
Ludzie polecaja sklep przyjaciala ( poziom 4 )
I kto zarabia hurtownia :)
A wiec gdyby w polsce cos takiego otworzyc :) Mozna by bylo otworzyc taka hurtwonie i wprowadzic nowy sposob zarobku w polsce. Powstalby serwis ktory by utrzymywal dana wartosc wirtualnej waluty :) Taki bank centralny. W ktorym jest oprocentowanie itp
Dodatkowo po czasie powstalyby firmy banki, firmy reklamowe, kasyna i wszystko inne ktore pozwalaly cos robic z nasza wirtualna waluta...:) Bank centralny bylby także kantorem. Wymienialby na zlotowki :)
Bank centralny takze by umozliwil polecanie userow, powstanie nowych innych firm ktore by np. mogly zarzadzac pieniedzmi. Banki prywatne ktore mialyby fundusze lokaty. A Waluta by zarzadzali inwestujac w reklame ktora sie sama zwraca :)
Bank centralny takze by dawal akredytacje kazdej firmie x:) I dodatkowo by ustalal wartosc rynkowa punktow co do złotowki :)
Jak mysliscie??? Pol zartem to napisane ale nie jest to takie glupie... Klamm istnieje juz od kilku lat dobrze sie trzyma :) nawet bardzo dobrze :) Wypłaca kase i to nie zla:) Jak jeszcze ktos ma polecajacych to juz w ogole super :)
Aha i jeszcze jedno ja jestem na prawde powazna osoba, zajmuje sie normalnym biznesem internetowym jak i nie internetowym. nie jestem osoba ktora duzo pisze i malo robi wiec prosze was odbierzcie to na serio....
BO tak na prawde taki system dobrze rozreklamowany, na skale otwieramy to jest gradka dla zarabiajacych i reklamujacych :)
prosze o dyskusje takze ta zabawna. Jest to pomysl chyba bardziej dla kogos innego niz dla mnie ale moze kiedys cos wymysle...:)
PS. Zarabianie w internecie poplaca i mozna bardzo duzo wyciagnac ale trzeba myslec :)
Pozdrawiam
RD
edit:
Kolombo licze na twoj komentarz :) twoje spojrzenie na pomysly sa godne podziwu :)