|
Pseudo hurtownia GSM |
Pseudo hurtownia GSM
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.Mieszkam w 50tys miescie.Chcialbym zalozyc w nim "sklep" z art Gsm z tym ze sprzedawalbym po nizszych cenac;np karty pre-paid o 5% tansze niz normalna cena.sam mialbym ok 5-10% na tym.dostep do hurtowni mam.lokum do wynajecia w dobrej pozycji.w miescie brak sklepu GSM.najblizszy 20km.zastanawiam sie tez na pozyczka z PUP na to.co sadzicie o tym?
Jeżeli masz dostęp do lokalu w dobrym miejscu (ale zastanów się, czy jest to naprawdę dobry lokal - np. nie jest ukryty gdzieś w bramie, itp. - łatwo się naciąć) i w mieście nie ma konkurencji, to wchodź w to.
Kilka lat temu w dużo mniejszej miejscowości (ok. 7 tys. mieszkańców) prowadziłem komis GSM z akcesoriami i naprawdę ładnie na tym wychodziłem. Lokal miałem świetny, z dużą witryną i na głównej ulicy, do tego dałem wielką tablicę, żeby każdy mnie od razu zobaczył. Udało mi się wykończyć jednego konkurenta, a drugiego zmarginalizować (ten zajmował się też dekoderami i do tego nie musiał płacić za lokal). Załatwiło mnie dopiero pojawienie się salonów operatorów i słynne telefony na kartę za złotówkę - po prostu ludzie rzucili się na to i codziennie miałem oferty skupu tego samego szajsu. Gdy zyski zaczęły spadać, zamknąłem ten interes. Ale Ty masz większe miasto, więc powinieneś móc konkurować z salonami. Jeśli jednak Ci się powiedzie, licz się z szybkim powstaniem konkurencji, bo temat jest chwytliwy dla młodych ludzi. Jakby co, pytaj.
a powiedz mi jakie bedziesz miał ceny pre -peid na kartach przewanie jest 7.5-8% skoro ty bedziesz je sprzedawał 5% of to zarobisz ok 2.5% skąd masz takie dane
altar-my sie chyba znamy skads z innego forum:]
rmg7 nie 2% bo co to by byl za biznes a przykladowo : -karte 25zl -kupuje za 20zl,sprzedaje za 23zl -karte 50zl -kupuje za 40zl,sprzedaje za 45zl -karte 100zl -kupuje za 80zl,sprzedaje za 90zl to sa tylko przyklady,dokladne ceny zaleza od ilosci wlozonych w to funduszy. mysle ze przy dosyc duzej reklamie "ceny hurtowe kart pre-paid" lub cos w tym stylu zbyt by byl na to.ocencie sami
no to poweidz mi gdzie są takie ceny oprucz allegro jakie hurtownie gdzie
jak to gdzie u operatora ale cos mi sie nie chce wierzyc bys mial az tak duzy obrot by dostac 20% rbatu... no chyba ze masz lepsze dojscie do tego niz ja ;p
kto szuka to znajdzie;p
A fakturę na te karty dostaniesz??Startówki, i owszem. Można po tyle czasaem trafić.. Ale doładowania?? Z faktura?? Nie ma takiej możliwośći... No chyba że masz kolegów którzy nocą robią kioski ruchu...
Pozdrawiam
dostaniesz doladowania z upustem 20% i faktura ale nie przy obrocie jaki wygeneruje 1 punkt sprzedazy nawet przy najnizszej cenie doladowania
a co do startowek 20% to chyba w kazdej hurtowni sie dostanie jak by co to i ja moge po tyle sprzedac z faktura :) jak by co szczegolowe ceny na PW
vavis wiadome ze 1 punkt nie ma takich obrotow jak cala siec sklepow/punktow ale obrot i tak bedzie a dla nie poinformowanych to zawsze jakias "promocja" bedzie:]
juz niebawem ruszam:]
Margmig, chyba nawet się domyślam z którego forum :)
W pierwszej chwili nie skojarzyłem podobieństwa w nickach. Pozdro - miło Cię znów zobaczyć :)
startery w dobrych cenach w na prawde dobrych cenach moge mieć , gorzej z doładowaniami chyba dlatego, że większość punktów nie ma już zdrapek, tylko woli te doładowania drukowane przez terminale co do cen doładowań musiałbym się dowiedziec co i jak
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pseudo hurtownia GSM": - Pseudo pośrednik. - Poszukiwani inwestorzy a nie pseudo. - Hurtownia HP - HURTOWNIA GSM - Hurtownia art. po 4zł
• Strona 1 z 1
|
|