|
Psrednictwo budowlane opinia |
Psrednictwo budowlane opinia
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam.bardzo mnie interesuje wasza opinia na temat moego pomyslu na biznes a mianowicie chcialbym otworzyc posrednictwo w inwestycjach budowlanych dla klientow indywidualnych.swiadczylbym uslugi od poczatku etapu planowania budowy domu w zakresie wyboru projektu,uzyskania kpl dokumentacji itp az po nadzor calosci inwestyci ktory bylby zalezny od deklaracji klienta.sama oferta uslug bylaby bardzo bogata i profesjonalnie wykonywana bedac prawnie zabezpieczona.trafiac mialaby do klientow ktorzy nie wiedza jak zabrac sie do realizacji wymarzonej inwestycji badz nie maja czasu zpowodu swoich obowiazkow lub po prostu nie chca przrchodzic biurokracyjnej goraczki jaj to w wielu gminach bywa.w gre wchodzi doradztwo ,pomoc w zakupach budowlanych-przedstawianie ofer gotowych.pelna dyspozycycyjnosc z mojej strony i profesjonalna obsluga poparta doswiadczeniem i zdobytymi "znajomosciami "(negocjacja cen materialow).wszystkiego nie jestem w stanie dopisac bo jest tego duzo.z niecierpliwoscia czekam na waszw szczere opinie z ktorymi na pewno bede sie liczyl.dzieki z gory plusem jest niewielki naklad finansowy ok 25.000
TAk z ciekawosci na co przeznaczylbys te 25tys?
na wynajecie biura ,wyposazenie oraz programy niezbedne do tej dzialalnosci
.wiec co uwazasz?
oczywiscie dochodzi jeszcze kwestia reklamy.niestety.he he
oczywiscie zeby robić nadzór to wiesz ze trzeba mieć uprawnienia ?
oczywiscie masz te uprawnenia ? nie ? uuuu, to ja chcesz robić nadzory ??
widze ze nie wszyscy potrafia czytac ze zrozumieniem.po co uprawnienia posrednikowi ,ktory jest pelnomocnikiem.
a moze inaczej ?
moez nie wszyscy piszą ze zrozumieniem ? zacytować ?
piszesz nadzór a myslisz posrednik ? qurna zakręcone trochę myslenie
masz racje, zle ubralaem to w slowa.mialem na mysli posrednictwo tak jak w tytulowym poscie.zalatwianie wszystkich spraw a ponadto opieka nad inwestycja w postaci znalezienia ekipy oraz zakupu materialow.do tego i drugiego mam dostep duzymi rabatami.zreszta kazdy na tym korzysta.a co uwazasz ze nie za dobry pomysl
po co komu posrednik i kierwnik/nadzor? Kierownik budowy jest obowiazkowy wiec nie ma potrzeby korzystac z dodatkowego posrednika. Jak kierwnik jest dobry to potrafi tez dobrac projekt, przygotowac adaptacje i przeprowadzic kosztorysowanie inwestycji. Gdzie tu miejsce dla posrednika?
Pozdrawiam, Jerry
zgadzam sie z toba ale nie kazdy kierownik jest taki chetny i sumienny jak twierdzisz.zazwyczaj ich rola konczy sie na ogledzinach budowy.w mojej wizji zreszta na tym jego rola by sie konczyla.jako pelnomocnik inwestora zastepowalbym go na budowie i wyreczal z tych rzeczy ktore sa jego obowiazkiem lub powinien zrobic.jesli sie budowalas to wiesz o czym mowie.pozdrawiam
bycie takim pośrednikiem lub raczej inwestorem zastępczym myśle że wchodzi w grę tylko na dużych budowach, jest kilka firm które świadczą takie usługi ale maja dobre wejscia, ludzi i zaplecze do tego potrzebne ...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Psrednictwo budowlane opinia": - budownictwo, materiały budowlane, usługi budowlane - Twoja opinia o SS - Fachowa opinia - Potrzebna opinia - opinia sanepid
• Strona 1 z 1
|
|