|
Pub Clubbing |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy orientujecie sie jaki to koszt? Otworzenie fajnego pubu z klimatem. Weekendami organizowanie imprez w stylu clubbingowym... CAly sprzęt nagłasniający itp. Jak Uwazacie? Jaki to orientacyjnei koszt i czy opłacalny to interes? Mam nadzieje ze pubik taki jest zbyt maly na haracze itp :)
nic nie jest zbyt małe na haracze kazdy biznes wiaze sie z ryzykiem ze pewnego razu panowie zapukaja do naszych drzwi no i nie ma wyjscia trzeba placic ale przynajmniej sie ma spokoj ;]
Dokladnie! Zgadzam sie z przedmowca. Ziomki sciagaja haracze nawet z malych stoisk na bazarze a co dopiero z pubow.
Co do kosztow to naprawde ciezko powiedziec. Opisz wielkosc lokalu, jaki jego stan, lokalizacja, czy bedzie sala do tanczenia,czy przewidujesz np. stol bilardowy (1,2,3...10?), czy zamierzasz zatrudnic dja czy puszczac muze z playlisty, czy przewidujesz zatrudnienie ochrony (jezeli tak to ilu i czy codziennie czy tylko w weekendy), jaka obsluge chcesz zatrudnic (np. kelnerke i barmana) itp itd. Opisz ten pub najdokladniej jak to sobie wyobrazasz a napewno bedzie latwiej cos Ci doradzic. Pozdrawiam.
Lokalu jeszcze upatrzonego nie mam. Ale mniej wiecej wiem jak to ma wygladac. W tygodniu pub z muzyka puszczaną, ewentualnie jakos podzielone ze np czwartek jakies koncerty czy cos w tym stylu (tak zeby przyciagnac ludzi w tygodniu)a w weekendy clubbing. Muzyka gra przez DJ. Oczywisice nie ciagle tego samego. Ludize musza byc z innych miast itp. Bilard mysle ze raczej nie, choc to zalezy od miejsca. predzej pilkarzyki i jakies dwa trzy automaty do gry. Bardzej chce postawic na muzyke grana i imprezy niz cala otoczke takich dodatkow.
Nie wszędzie ściąga się haracze. W małych, aczkolwiek dość bogatych miastach jak Brzeg Dolny, czy Wołów (12000 mieszkańców) haraczów się nie ściąga, a zapotrzebowanie na clubbing jest duże. Teren też jest. W dużych miastach jest tego po prostu za dużo. Jeśli jesteś z dużego miasta i masz oszczędności, sprzedaj swoją wartościową chałupę i się przeprowadź. To Ci powinno wystarczyć. Manieczki to też wichura koło Poznania.
Jeśli chodzi o puby i clubbing, to liczy się oryginalność, dj-e, atmosfera i abstrakcja. Tyle moich rad
|
|