|
Pub RNB |
Pub RNB
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie ile wyniosłoby mnie otworzenie pubu? Posiadam lokal 180 m2 ktory jest do remontu, chciałbym zrobic z niego pub z parkietem do tanczenia. Interesuje mnie rowniez to jaki jest orientacyjny zysk w dzien powszedni. Jakie sa koszty sprzedazy alkoholu itp. Bardzo bym prosił o pomoc. Pozdrawiam
Jaka ilosc mieszkancow w miejscowosci? Jaki region w kraju?
Jesli chodzi o mazowiecie to da sie z tego całkiem nieźle żyć. Trzeba tylko wytworzyć klimat. Każdy dzień jest inny - we wtorek może być 10 osób i pójdą sobie o 22, a z kolei w środę przyjdzie 40 i będą siedzieli do 01.00. Różnie, nie ma reguły. Obserwując rynek widzę że coraz większym powodzeniem cieszą się puby w stylu "swojskim" - karczmy, tawerny itd gdzie kupisz karkówkę z grila albo chleb ze smalcem i ogórkiem. Fenomenem byłoby zrobienie osobnej sali do niepalących. A koszt remontu... to zależy co musisz tam zrobić.
Miałoby byc to w Bydgoszczy ... klub z muzyka RNB i Dancehall. Czego w moim miescie wogole nie ma ... a jest wielkie zapotrzebowanie na taki klimat gdyz młodziez naogladało sie filmow w stulu STEP Up i zaczeło to tanczyc :). Kolejne moje pytanie jest takie: jakie sa najbardziej optymalne godziny aby pub był otwarty (od ktorej do ktorej godziny). Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
[quote="domanxxxxx"]Kolejne moje pytanie jest takie: jakie sa najbardziej optymalne godziny aby pub był otwarty (od ktorej do ktorej godziny). Pozdrawiam i dzieki za pomoc.[/quoteCały czas mówimy o PUBie, a nie KLUBIe, tak?
Zależy czy będziesz miał jedzenie - wtedy ludzie mogą na obiady wpadać - oraz jaka lokalizacja - jak blisko centrum, przystanu autobusowego lub kolejowego, gdzie duży ruch to warto wcześniej otworzyć jakby ktoś miał ochotę na piwko lub coś na ząb. Myślę, że od godziny 14 do końca to rozsądny czas :-)
Przepraszm wprowadziłem bład chodz nieswiadomie ... Chodzi mi o Klub tzn miejsce w ktorym pije sie tylko alkohol bez jedzenia a jednoczesnie bedzie znajdował sie niezaduzy parkiet do tanczenia.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pub RNB":
• Strona 1 z 1
|
|