|
PUB SHiSHa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Wpadlem na pomyzl zeby otworzyc PuB ShiSha w stylu egipskim. Miasto niewielkie ale w wojewodztwie warminsko Mazurskim nie ma ani jednego takiego lokalu:)... Jest problem bo jestem bezrobotny i bez gotowki. W jaki sposob zalatwić pieniądze na ten biznes? Czy ktos pomoże? W Pubie byly by fajki wodne, muzyka egipska, alkohol , przekąski... myslalem zeby bylo 3-4 loże dla ludzi w wygodnych kanapach....
nikt sie nie wypowie?
Duży wydatek, ale Przy dobrej promocji może wypalić. Jeśli wystrój, klimat, obsługa , serwowane dania i napoje bedą ok to sukces murowany.
Napisz może co masz, lokal własny czy teren na którym miał by to być, czy zamierzasz wynajmować lokal czy zbudować, od tego zależy ile będziesz na to potrzebować kasy , i czy np bank ci da pożyczkę, bo tylko na to mozesz liczyć, nawet jeśli dostaniesz dotację z PUP to i tak duzo dużo za mało!
W Tychach jest taki orientalny lokal Bakakaj. Przerobiono parter domu przy niezbyt ruchliwej drodze. Przerobiono znakomicie, bez żadnych ekstrawagancji za miliony, ale z głową do oszczędności finansowych i pełnego klimatu. Jest ciemno, są fajki wodne, grzane piwa i wina, dywaniki, obrazy, abstrakcja, motywy wschodnie, figurki buddy, wieczorki poetyckie, wiersze i jakieś wicinki gazet, jedna loża "poduszkowa" za parawanem bez stolika i krzeseł. Efekt jest taki, że po 17 nie ma już wolnego stolika. Oczywiście podstawą jest muzyka. Oryginalna, orientalna. Jeżeli puścisz radio, to złapiesz tylko jednorazowych klientów. Ja w każdym razie nie odwiedzam ponownie knajp gdzie w tle słyszę "Fakty" o pełnej godzinie..
Wsumie to nie mam nic. U nas w miescie za wynajem lokali zyczą sobie kolosalne sumy. Myslałem zeby cos wybudowac....... ale problem gotówki :(... nie mam pojęcia czy bank udzieli mi pożyczki...
ktos by moze pomogł?
pomódl sie stary do rydzyka.... jedyne wyjscie
Daj posta w dziale szukam inwestora
Witam moim zdaniem jest to baqrdzo dobry pomysł na ten moment ten dział gastronomii bardzo prężnie sie rozwija i ma przyszłość
Zapraszam do skontaktowania się ze mną dam rabaty :-) dla nowego przędsiebiorcy www shishka79 pl
|
|