|
Pub ? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czy warto wchodzic w pab ? w miesce 50 tys mieszkancow ?
Witam
IMHO to zależy od struktury demograficznej Twojej miejscowości, ewentualnej konkurencji, i regionu Polski. Pozdrawiam
Według mnie to sie już przejada.
Wszędzie puby. Ale--- jeśli to nie będzie zwykły pub ale coś wystrzałowego, z orginalnym wystrojem, atrakcjami itp. To Ci sie uda. Ile masz pubów w mieście??
Witam mam tai troche inniejszy pomysl nie wiem jak go przyjmiecie no ale ssmialo o nim napisze, wydaje mi sie ze wiekszosc ludzi ktorzy chodza do "pub-u" chodza tam bo nie ma akurat zadnej tzw domowi to moze zrobic pub a wystruj wlasnie domowy wiecie lodoweczka kapcie (jakies jednoraowki) kanapy jakies starsze telewizorek jakis kuchnie tez zrobic
Co o tym sadzicie mysle ze to pomysl innowatorski u mnie w miescie powstala jakis czas temu knajpa ma wystroj szpitala nazywa sie klinika w miesicie gdzie bylo ja wiem ze 20 dobrych knajp cale towarzystwo przerzucilo sie wlasniue tam dostac sie tam to o 18 trzeba juz stac pod lokalem najlepsze sa barmanki ubrane w stroj pielegniarek to tak z moich obserwacji co sadzicie o tyum? :cool:
Z tym pubem w stylu szpitala to był strzał w 10-tke bo jest to coś nowego i każdemu kto pomyśli sobie co tam może być to super pielegniarki podające piwo w odpowiednich strojach,jeśli chodzi o twoj domowy styl,stare kanapy czy tam kapcie jak napisales to ja raczej panienki bym tam na piwo nie zabral bo laska by zaraz powiedziala idziemy stad bo tu wyglada jak w zwyklym domu i taniej wyjdzie zakupienie piwa do domu i bedzie miec to samo.Może zamiast domowego stylu czas pomyśleć o innym stylu.Z tym szpitalem to rewelka pomysł był naprawde dobry, to jest tak jakby na przyklad zamiast zwyklej myjni samochodowej otworzyć myjnie gdzie myją same laski rozebrane,albo zamiast zwyklego fryzjera damsko-meskiego otworzyć fryzjerstwo erotyczne gdzie bedzie cie obcinac naga panna.Pomysłów na innowacyjny biznes jest dużo.
Witam
Z pubami jest troche tak, że jak pojawi sie jakiś nowy pub w mieście - a do tego ma jeszcze niekonwencjonalny wystrój, to staje sie szybko "modny". Niestety z modą jest tak,że lubi przemijać i jeśli nie znajdziesz sposobu żeby zatrzymać klientów (obsługą, imprezami, promocjami itp) nawet najwlepszy wystrój nie pomoże na dłuższą metę. Byłam już świadkiem upadku kilku lokali w Krakówku, na które - gdy się otwierały - szał był nieprzeciętny... a teraz powoli chyla się ku upadkowi, bo w odpowiednim czasie ktoś nie podjął właściwych decyzji....ech...czasem szkoda. Z domowym wystrojem - IMHO - wiązałoby się ryzyko pielgrzymek "Edków" wszelkiego autoramentu, którzy zwabieni przytulnością miejsca i "swojskim" klimatem, mogliby szybko pozbawić Cię "właściwej" klienteli. Zastanów się dla kogo ten pub otwierasz - jaki masz target. Jeśli masz dużo "jazzy" młodzieży w mieście, to może warto zrobić selekcję - zgodnie z zasadą - niedostępne - bardziej chciane :) (choc osobiście nie cierpię selekcji) Pozdrawiam
nastawaim sie glownie na mlode osoby 18-25lat.
no walnie jak utrzymac zainteresowanie lokalem gdzy juz pierwszy szal minie ?
18-15 lat :cool: to nieładnie :twisted: będziesz dziecią alkohol sprzedawał?? Mylałeś o coli oczywiście :lol: . Ok koniec żartów. Łebki kupują dużo alkoholu, zrób porządne promocje, atrakcyjne ceny i będziesz miał $$$$$$$$. Od czasu do czasu wprowadzaj jakieś nowości, dawaj gratisy przy niektórych okazjach. Tak ja to widze.
Witam
18 letni klient nie jest dobrym klientem :mrgreen: Po pierwsze - zwykle kombinuje jakby tu wnieśc własny alkohol -nie dość że nie zarabiasz, to jeszcze Ty, albo Twoi barmani sprzątają wymiociny i porozbijane szkło. Po drugie - zwykle staraja się- w ramach oszczędności - wypić wystarczajaco dużo na "befor party" - efekt - po jednym piwie czy bani w knajpie są neptykami. Po trzecie - nie ma to jak jeden browar na 4 osoby - to bardzo zbliża :mrgreen: Po czwarte - dużo klientów w wieku 18- 20 = zero powyżej 25 r ż. Z drugiej strony jesli klientów w tym wieku masz dużo i zrobisz imprezownie a nie pub - zysk będzie, nawet jeśli będą rozbijać szkło pod stołem. Ale wtedy idziesz w ilość a nie w jakość. (wtedy warto wprowadzić selekcję - vide poprzedni mój post)
Dokładnie - nowości i tak wprowadzają Ci REPy i zwykle mają ileś tam gratisów na promocję - barmani będą najczęściej wiedzieć ile można od nich wyciągnąć, bo to barmani współpracują z Repami (oczywiście nieformalnie) IMHO najlepszym sposobem na zatrzymanie klientów jest dobra obsługa - ale nie tylko w kwestii technicznej,ale przede wszystkim interpersonalnej- kontaktowi,przyjaźni ludzie. To do nich przychodzą klienci, a nie do miejsca; gdy dobry barman odchodzi potrafi zabrać ze sobą niezłą część klienteli. Pozdrawiam
u mnie cieko bedzie o starszego klienta mysle takiego ponad 25 lat
tylko probelm w tym ze jak dla 18latkw to zaraz sie nieletni znajda a tu juz jest probelm z alkoholem :/
Witam
Niekoniecznie - o ile zatrudnisz sobie przyzwoitych barmanów, takich którzy nie dadzą się zastraszyć ani złamać metodą zdartej płyty (no, nalej, nalej, no proszę...nalej mi to piwo... :mrgreen:) i to najlepiej po przynajmniej 22 r. ż - mniejsze szanse na nieletnich przyjaciół. Wystarczy sukcesywnie sprawdzać dowody. Pozdrawiam
|
|