|
Pub w uk |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
jezeli ktos zna temat prowadzenia pubu w anglii prosze oporady cz to dobry pomysl jakie sa koszty takiej inwestycji ,zezwolenia koncesje itd
Pomysl calkiem niezly.Zwlaszcza ze potencjalny anglik odwiedza pub czesciej niz kościol. Boze Narodzenie w pubie,sylwester,urodziny,chrzciny,,mecze, ostatnio widzialem nawet wesele. Sporo klopotow mozesz miec z licencja. Pozniej wyposazenie,lodowki,chlodziarki,stoly krzesla,tv. itp. ewentualne wyposazenie kuchni.Kazdy jak wypije lubi sobie pojesc,wiec kuchnia dobra sprawa.Jezeli kuchnia to nastepne licencje,wyposazenie itd.
Witam mieszkam w UK ogladalem ostatnio w tv ze codziennie w angli zamykanych jest 5 pub-ow wiec niewiem czy to dobry pomysl Pozdrawiam..
Ja czytałem że są zamykane dlatego że jest tam coraz więcej nie pijących muzułmanów.
Zgadzam się z przedmówcami. Z doświadczenia wiem że to w UK bardzo ciężki do utrzymania biznes ponieważ koszty wynajmu lokalu są olbrzymie a gastronomia niestety w tak wielkim państwie w czasach kryzysu jest pierwsza do odstrzału bo ludzie najszybciej rezygnują z takich właśnie przyjemności gdy zaczyna brakować im pieniędzy.
Sam pracowałem 3 lata w Anglii jako menager restauracji dość dobrze prosperującej z tradycjami ponad 100 letnimi i z tego co się ostatnio dowiedziałem ta restauracja z pubem ogłosiła bankructwo i mój były szef miał problemy z wypłatą wynagrodzeń a jest on osobą która posiada ogromne doświadczenie w prowadzeniu restauracji i pubu (1 gwiazdka Michelina) jest bardzo pracowity ( zaczynał o 5 nad ranem i kończył prace około 22) i do tego sam był szefem kuchni przez co nie musiał płacić ogromnych pieniędzy na takiego pracownika z kwalifikacjami.. Tak więc odradzam i radzę sie rozejrzeć za innym interesem i ulokowaniem oszczędności.
Zgadza się. koszty są koszmarne, a od przynajmniej kilku lat puby znikają z rynku.
|
|