...to wszystkie marki czy skupić się na przykład na dwóch??Jeśli możecie to napiszcie które najlepiej się sprzedają.
Pozdrawiam
|
Puma,nike,adidas,reebok jeśli sprzedawać... |
Puma,nike,adidas,reebok jeśli sprzedawać...
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
...to wszystkie marki czy skupić się na przykład na dwóch??Jeśli możecie to napiszcie które najlepiej się sprzedają.
Pozdrawiam
nie znam sie na tym, ale dla mnie nike i adidas sa troche bardziej prestiżowe niż puma i reebok, co się lepiej sprzedaje nie wiem, ale chętnie też się dowiem bo zaczyna mnie ten temat interesowac. Dorzuce jeszcze do tego pytanie od siebie, mianowicie czy mozna wyzyc ze sprzedazy takiej odziezy w internecie, czy lepiej e-handel dorzucic jako przystawke do sklepu np w jakies galerii ?? wiadomo ze to juz duzy koszt jest, w necie najtaniej, ale czy tak samemu prowadzac taki sklep internetowy a w zasadzie glownie to allegro, czy idzie zarobic w przedziale 5-10tys zl miesiecznie ??
idzie na tym dobrze zarobić ja w jednej hurtowni policzyłem i z moich wyliczeń sklep na jednej parze butów zarabia od 50 do 100 zł jak by się brało od producenta prosto to podejrzewam że pewni zarobki na parze były by od 80 zł
Z handlu markówką daje rade wyżyć. Sam prowadze sklep juz 3 rok, to są sezonowe skoki zaróbków, trzeba dużo wczesniej się przygotowywać i zaopatrywać w towar przed sezonem, a co za tym idzie zamrożona spora gotówka. Ciezko też trafic w gust klienta, dlatego radze nie kupować towaru pod swój gust bo mozemy sie mocno oszukać. Sprzedaż w internecie, hmmm... bardzo ciezki temat. Na allegro są małe szanse sukcesu dla nowych sprzedawców, zyski bardzo nie wielkie, tam raczej na ilosc. Allegro zrobilo sie platformą raczej handlu hurtowego, wiele produktów jest w tak niskich cenach ze zastanawiam sie komu to sie oplaca, marża na poziomie 5-10% mnie nie zadowala, a na allegro wlasnie taka wchodzi w gre.
Prowadzimy hurt odziezy markowej, i przy hurcie zysk jest na poziomie 5-10%. w sklepie minimum 40% górny poziom jest nie ograniczany niczym, są sprzedawcy co robią 120% na rzeczy. Jak w kazdej branzy jest lepiej i gorzej, ale to chyba najzyskowniejsza branża jezeli mówimy o detalu i sprzedazy w sklepach stacjonarnych. NIe polecam handlu w centrach handlowych, umowy sa zabójcze, w gre wchodzą setki tysiecy złotych zainwestowanych w towar, gwarancje bankowe i umowy na 5lat bez mozliwosci wypoiwedzenia. a i 8% zysku dla centrym handlowego co roku lub co miesiąć. JAk robisz 100000zl to żal oddawać 8%. Do tego koszt wynajmu lokalu + powierzchni wspólnej. Lepiej otworzyć nie wielki outlet w miescie i cieszyc sie mniejszymi obrotami ale wiekszym zyskiem.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Puma,nike,adidas,reebok jeśli sprzedawać...": - Czy potrzebuje NIP-u z UE jesli chce sprzedawac i dostarczac - A jeśli już są kłopoty - Jeśli nie pizzeria to co? - Jeśli nie umowa zlecenie to co? - Jesli macie chwilkę
• Strona 1 z 1
|
|