|
Punkt apteczny |
Punkt apteczny
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Posiadam punkt apteczny w pomiszczeniu ktore wynajmuje i chce teraz go przeniesc a wlasciwie wybudowac na malej dzialce ktora mam w dzierzawie od gminy. Czy ktos moze mi powiedziec czy dostane jakies dofinansowanie z UE lub jakies kolwiek inne. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Witam
Najpierw się dowiedz czy są szanse na doinwestowanie jeśli budujesz obiekt nie na swoim terenie - z tego co się orientuję musisz być właścicielem. Poza tym, w poprzedniej pracy miałam spory kontak z aptekami i pomimo tego iż wielu farmaceutów starało się o dotacje, nie spotkałam żadnego, który by dostał (A odwiedziłam ponad 200 aptek - podobno wszystko rozbija sie o źle wypełnione wnioski) . Co nie znaczy jednakże że nikt nie dostaje dotacji. Pozdrawiam
Czy tego typu placówki są dochodowe?
Ktokolwiek się tym zajmował/zajmuje, ktokolwiek wie? Pozdrawiam
Złe nie są , ale wez pod uwage nowe rozporządzenie,że będą zamykać apteki bo jest ich za dużo i niemogą za blisko siebie stać.
Istniejących aptek nie będą zamykać. Nie będzie możliwości budowania nowych aptek.
Przepis jak dla mnie chory. Na braku konkurencji między aptekami stracą pacjenci. Dobrze, że chociaż poszli po rozum do głowy i jednak nie zabronią handlu lekami przez internet.
Tak, ale mnie interesują Punkty apteczne, nie chce zatrudniac mgr farmacji bo są za drodzy :) a z tego co wiem to w pktach aptecznych znajdujacych sie w miejscowosciach do 4000 osób moga pracować technicy. Nie wiem tylko jak jest z opłacalnością tego typuu placowek...
Szacuje sie ze obrót apteki to średnio ok 130 000 zl/mies z czego marża ok 18-20%czyli zysk ok 20 - 26 tys miesięcznie - koszty - podatek...ciekawy jestem jak sie prezentują obroty pktów aptecznych. POzdrawiam
Witam!
Jestem kierownikiem Punktu Aptecznego i moge coś na ten temat powiedzieć. Prawda jest taka, że wszystko zależy od miejsca w którym będzie on funkcjonował. Najważniejsze, żeby w pobliżu była przychodnia, w której pracuje dobry lekarz-od niego zależy większa połowa sukcesu.
No dobrze ale czy mozesz powiedziec jakie obroty osiaga np Pani placowka, przy jakich kosztach?
Jakie sa zyski z punktu aptecznego??
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|