|
Punkt kasowy i co dalej.....? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, na dniach bede otwierał punkt kasowy pobierający wszystkie opłaty z mozliwie najnizszymi prowizjami. Jakie jeszcze usługi można świadczyć przy okazji prowadzenia takiego punktu??Myslałem o usługach ksero lub ......no sam nie wiem. Jakie usługi można jeszcze swiadczyć mając do dyspozycji niezbyt duzy lokal
kKero to dobry interes jeśli jest w pobliżu szkoła/uczelnia. Po za tym może Lotto?
myslalem o kolekturze lae po wizycie w siedziebie odniosłem wrazenie ze chyba nic z tego nie bedzie. Ale oczywiscie nie składam broni i złoże im oferte współpracy - dzieki za odp
Jakie są warunki posiadania takiego oddzialu lotto?
po pierwsze juz musisz miec lokal, wymagane jest zeby do lokalu było osobne wejscie ale podobno mozna to ominac bo przeciez sa kolektury w punktach które są wydzielone w marketach i innych sklepach. Dostajesz od nich papier który wypełniasz i pełni on funkcje oferty. Odpowiadasz w nim na pytania m.in. takie jak odl. od innych kolektor, polozenie lokalu (czy sa w okolicy jakies punkty strategicze takie jak PKP PKS, uczelnie urzedyitp) Po złożeniu ofert czekasz az oni wymyslą sobie zeby we twoim miescie otworzyc kolektóre. Wtedy to wyciagaja z szuflady wszytkie oferty z miasta w którym chcą otworzyc kolektóre i wybierają najlepsza z nich. Tak to wygląda oficjalnie na podkarpaciu, ale wiem ze jak ktos ma wtyki to omija te wszystkie głupstwa i otwiera w ciągu kilku dni. 10% z tego co otrzymasz od osób puszczających u Ciebie kupony jest dlaciebie. Są chyba tez prowizje od wygranych które padną w Twojej kolektórze. Pozdrawiam
czyli trzeba otworzyc kolekture i czekac na kumulacje ;-) wtedy lottomaty sie zapychaja taki ruch,,, [ Dodano: Sro Mar 15, 2006 9:11 am ] punkt kasowy i xero w jednym... moze i dobry pomysl, tylko jedna osoba nie da rady na pewno. xero jest czasochlonne, zwlaszcza jak jest tanio w poblizu uczelni.
Również mam zamiar otworzyć punk kasowy ale z opcją wysyłania faksu.
Jakie warunki trzeba spełnić, żeby otworzyć punkt kasowy czy wymagane jest podpięcie się pod jakąś agencje finansową czy wystarczy posiadać rachunek bankowy i dokonywać płatności przez internet??? Jeśli wystarczy rachunek bankowy to jaki najlepiej??? Tzn czy wystarczy zwykły ROR np. w banku PKO??? Pozdrawiam,
czy ty wiesz ile kosztuje przelew ze zwyklego roru w pko :-)))
moze w multibanku, tam przelewy są za darmo.
Pytanie tylko czy mozna miec taki zwykly rachunek i brac od ludzi gotowke a przelewy robic pozniej ze swojego konta, jak to wyglada ? jak otworzysz pozniej daj znac jakie obroty, w kazdym badz razie wiem ze tam gdzie sie placi rachunki tam zazwyczaj sa kolejki, jak by ktos jeszcze chcial przyjsc skserowac cos oj to by sie ludzie mogli niecierpliwic. Ja osobiscie place przez internet, ale zawsze chcialbym isc tam gdzie najmniejsza kolejka.
Mozna brac od ludzi pieniadze, maksymalnie mozesz przetrzymac 2-3 miechy, pozniej sie pokapuje bank ze ni ma przelewow, to wtedy pitasz do Chin
możesz dodatkowo wprowadzić doładowania telefonów,ale do tego potrzebna jest kasa fiskalna to wydatek około 1000zł.Moze jakies bilety MPK.Nie przesadzaj bo jak wprowdzisz za duży asortymen,ludzie zacznał wystawać w kolejce i poprostu przestana do ciebie przychodzić.Twoim głównym trzonem sa tanie płatności,na poczatku musisz się reklamować i powiem że nie mało,bo konkurencji nie brakuje,np. od niedawna Zabki tez posiadaja taką usługe a lada dzień beda miały je Biedronki.Usługa ma być szybka i sprawna,w razie gdy np.przelew nie może być zrealizowany z powodów technicznych,to Ty musisz zachować zimną krew przed klientem,jak spanikujesz 1 2 3 to klapa.
Witam
Sam prowadze taką działalność, mam podpisną umowe z bankiem i oprucz przyjmowania wpłat moge robić wypłaty z karty do bankomatu,moge sprzedawac ich produkty (kredyty,itp.), znaczki skarbowe, doładowania kont (era itp.)a oprucz tego kantor xero fax lotto i tak dalej i dalej
|
|