Witam
Co sądzicie o punkcie kasowy ( agencji finansowej) w mieście ok 40 tys mieszkańców. Jeden taki punkt już funkcjonuje lecz uważam że ma słabe położenie. Mam szanse wynająć lokal w pasażu handlowym przy dość ruchliwej drodze. Zastanawiam się nad formą takiego punktu, w grę wchodzi współpraca z agencją "Skarbonka", nie znam jeszcze warunków umowy ale jeśli ktoś mógłby polecić inna agencje lub bank z którym mógłbym wejść w współprace to proszę pisać.
Mam zamiar przeprowadzić mały sondaż w miejscu gdzie znajdowałby się punkt, chodzi mi głownie aby sprawdzić ile ludzi dziennie korzystało by z usług, technologia trochę poszła do przodu i wielu ludzi korzysta w domu z przelewów internetowych, tego głownie się obawiam. Lecz jest wielu ludzi, głownie starszych którzy nadal płacą na poczcie czy banku, gdzie przeważnie jest o 1-2 zł droższy przelew.
Mam jeszcze jedną kwestię, zastanawiam się co prócz usług takiej agencji (doładowania telefonów, międzynarodowe przekazy pieniężne) mogę zaoferować klientom. Myślałem o punkcie ksero, laminacji, bindowaniu ale w pobliżu nie ma szkoły także pomysł odpada, czekam na jakieś podpowiedzi. Może jest ktoś na forum prowadzący taki punkt, chętnie wysłucham opinii doświadczonych. Z góry dziękuje.