|
Punkt legalizacji gaśnic i sklep |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam ostatnio wpadł mi do głowy pewien pomysł i proszę was o opinie na ten temat. Chciałbym otworzyć sklep z z artykułami p.poż i obok punkt legalizacji i przeglądu gaśnic. W moim mieście są dwie takie firmy i bardzo dobrze prosperują. Ja o tyle jeszcze miałbym lepiej gdyż mam dwa lokale w dzielnicy przemysłowej miasta a tamte firmy znajdują się troszke za miastem że ciężko je nawet znależć. Z tego co się już troche orientowałem to jest roboty w tej dziedzinie gdyż mamy teraz bardzo ostre wymogi umii z zakresu pożarnictwa i każdy zakład, szkoła, przedsiebiorstwo itp. musi je spełnić. Wiąże się to z tym że co roku robi sie przeglady gasnić, wymienia stare lub naprawia. Dochodzą też gasnice w każdym aucie legalizacja itp. Z czasem zająłbym się też elektronicznymi systemami p.poż (czujki dymu, gazu), gdyż znam się troszkę na elektronice, alarmach. Powiedzcie co o tym sądzicie. Z góry dzięki!!
a co z uprawnieniami do wykonywania takich usług?
uprawnienia kosztują 3000tyś i może je zrobić każdy. podobno nie jest to trudne.
Trochę zainteresował mnie ten temat, widziałem ogłoszenie firmy z Wielkopolski organizującej kurs konserwatora gaśnic za ok. 800 zł. i taki kwit upoważnia już do prowadzenia biznesu w temacia jaki cie interesuje, mimo to sądzę iż z legalizacji gaśnic nie da się wyżyć, jako zajęcie dodatkowe przy głównej działalności,dające kilkanascie czy kilkadziesiąt złotych dodatkowo co jakiś czas to jak najbardziej.
Jeśli interesuje cię temat to poszukaj na forum strażaków, najczęściej oni się tym zajmują.
|
|