|
Punkt opłat - jak rozszerzyc działalność. - strona 2 |
Punkt opłat - jak rozszerzyc działalność.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Nie znam tego funduszu, ale powiem jedno , jeżeli nie masz żadnych wobec nich zobowiązań, to możesz się w to bawić , jak będziesz coś z tego miał to dobrze jak nic nie zarobisz to nic nie tracisz, jedynie miejsce na reklamie ci zajmą
AEGON to firma, która w swojej ofercie ma 23 różne fundusze ogólnie dostępne np. arka, unikorona itd. poza tym ma w swojej ofercie gwarantowany fundusz (2,2%) słabiutko ale jest przynajmniej gdzie uciec. 12 transferów darmowych rocznie (też nieźle). To tak pokrótce chyba się zdecyduję.
serfciu na początku pytałeś jak zdobyć zaufanie. Załóż garnitur,uczesz się , ogól i jako właściciel biznesu idź do ludzi.Zaproś,pogadaj,opowiedz,że się opłaca,odpowiedz na pytania. Bądź miły i naturalny.Usmiechaj się...
Wiem,że to wydaje się śmieszne , ale to skutkuje. Ludzie widząc kogoś nabierają zaufania i czują się wyróżnieni,że fatygujesz się do nich z zaproszeniem. Powodzenia!
Dawno nie byłem na forum , brak czasu i powiem szczerze nie chcę więcej udzielać rad co i jak zrobić z tymi opłatami, w tym roku już mineło ponad 5 lat mojej działalności w Punkcie Tanich opłat , kiedyś pisałem parę lat temu że cieszyłem się jak miałem 30 klientów w ciagu dnia, przez cały czas myślałem o poszerzeniu swojej oferty. Obecnie nie szukam już żadnej innej dodatkowej pracy , nie mam na to czasu moje zarobki na czysto miesięcznie kształtują sie na poziomie 3,5- 4 tys.Zaznaczam tylko z samych opłat , mam pracy full ledwo sie wyrabiam w czasie 8 godzin dziennie 5 razy w tygodniu. Wszystkich ludzi jeszcze nie zdobyłem, ale nikogo nie przymuszam mam wyśmienita opinie doprowadziłem przelewy do do perfekcji co sesję wysyłam bezpośrednio na konto zleceniobiorcy około 3 godzinki i już są . Dla zainteresowanych powiem jedno chcesz odnieś sukces , musisz być bardzo uczciwy i cierpliwy sukces przyjdzie sam. Pamiętaj jedna faul i mozesz zwijać manatki ludzie ci nie wybaczą i bedą już na zawsze pamiętać że przez ciebie pieniądze nie dotarły na czas, złe żeczy rozchodzą się bardzo szybko, dobre powoli.
Powodzenia
serfciu
ja bym jeszcze dorzucił ubezpieczenia, możesz zostac agentem jednego z towarzystw (np MTU) ewentualnie spróbowac sił jako broker. Co do kredytów to spróbuj nawiązac współpracę z jakąś firmą która ma w ofercie kilka lub kilkanaście banków - zawsze im szersza oferta tym lepiej.
Zaproponuj sprzedaż która choć mniej dochodowa zachęci znacznie szersze grono osób, przynajmniej dopóki masz na to czas. Bilety miejskie, terminal z doładowaniami komórek, itp. Klient który kilka razy przyjdzie kupić bilet nabierze zaufania i kiedyś przyniesie swoje rachunki do zapłacenia. Mając terminal do doładowań i Internet możesz sprzedawać doładowania na allegro - ja na ogół kupuje nie tam gdzie najnajtańsze ale tam gdzie sprzedawca jest dostępny przez komunikator i przesyła kod natychmiast po wykonaniu przelewu. Jeśli ksero to może i fax... Co do banków, chyba będzie mniejszy z tego dochód - rzadziej zakłada się konto niż opłaca rachunki - niemniej ja na Twoim miejscu również rozszerzyłbym ofertę w tym kierunku, autorytetem znanego banku możesz wzbudzić większe zaufanie wśród potencjalnych Klientów.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Punkt opłat - jak rozszerzyc działalność. - strona 2": - nie wiem jak rozszerzyc działalnosc - punkt opłat - Jak otworzyć punkt opłat? - Punkt Tanich Opłat - Punkt opłat po otwarciu - cd
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|