|
Punkt oplat |
Punkt oplat
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,chcialbym aby ktos udzielil mi kilka opodwiedzi odnoscie dzialania punktu oplat.Mianowicie chcialbym sie dowiedziec czy taki punkt moze byc otwarty na wlasna reke czy musi to byc jakis "how-know" badz franszczyzna...Druga kwestia dotyczy licencji musze ja wykupyic czy wystarczy mi tylko zwykle konto zalozone w ktoryms z bankow?Jezeli ktos wie jak mozna to madrze zdrobic prosze o jakas podpowiedz...Z gory dzieki
Pisac pisac bo mi potencjalne piniazki uciekaja:PP
Jak nie potrafi się użyć opcji "szukaj" to uciekają.
Temat był nie jednokrotnie omawiany.
szukalem ale nie znalazlem satysfakcjonujacych odpowiedzi..ale dla pewnosci przejze jeszcze raz:)
A jak jest satysfakcjonująca ? Prawda jest taka, ze w dobie kont internetowych, możliwych płatności w marketach i wielu innych nad otwarciem takiego punktu warto się dobrze zastanowić - przede wszystkim sprawdzić jaka jest konkurencja.
kolego. Możesz wszystko zrobic na własną rękę ale musisz podpisac umowę z bankiem który bedzie realizował twoje płatnoiści.bre bank, invest bank dają taką możliwośc. Polecam też stronę tanieprzelewy.pl oni załatwiają wszystko a ty działasz. Ale n a kokosy nie licz :/
Własnie o to chodzi ze konkurencji brak i punkt bedzie znajdowal sie w bardzo dobrze usytuowanym miejscu...A co do tych kont internetowych to prawda lecz wciaz duzo ludzi korzysta z takich agencji:)A czy wie ktos moze jak to wyglada od srodka?Ludzie wplacaja mi pieniadze ja je wysylam w sumie wirtualnie na konto banku a pozniej?Na drugi dzien musze jechac dobanku i uregulowac naleznosc tak to dziala??
nie zupełnie tak jest. Powiem na swoim przykładzie. Zbierasz pieniadze od klientów, i na podstawie kwitka ktory sobie zostawiasz (na jego podstawie mozesz sie takze rozliczac) wprowadzasz z niego wszystkie dane tworząc zlecenie przelewu wirtualne w specjalnym programie (odbiorca, zleceniodawca, kwota itp.). co jakis czas z zebranych i wprowadzonych do programu zleceń tworzysz plik, który nastepnie za pośrednictwem specjalnej strony internetowej o ograniczonym dostepie przesyłasz do banku. na tym twoja rola się kończy. Bank rozpakowuje pliki i dalej działa a ty dostajesz raporty z postępu. Ale aby bank zrealizował płatności najpierw na specjalnym subkoncie muszą byc środki do ich pokrycia. Kiedy podpisujesz umowę z bankiem przydzielaja ci także specjalny nr konta bankowego zw. subkontem na które wpłacasz pieniadze a oni je z niego pobieraja w celu realizacji zlecenia płatności. Więc jeśli na subkoncie nie będzie środków na pokrycie wszystkich zleceń wysłanych w jednym pliku przelew nie zostanie zrealizowany. to tyle z tych spraw ogólnych. Jak masz pytania pisz na priv chetnie pomogę.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Punkt oplat": - Wroclaw szukam osoby do zalozenia punktu pocztowego i oplat - PUNKT Z LODAMI - punkt ksero - Punkt płatniczy - punkt opłat
• Strona 1 z 1
|
|