|
Punkt przyjecia pralni chemicznej |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
posrednictwo miedzy klientem a pralnia co o tym myslicie morze ktos to prowadzi czy to sie opłaca
Każdy prawie już w dobie IV RP ma w domu pralkę automatyczną. Poza tym garnitur można zabrać do hipermarketu oddać do pralni, zrobić zakupy, wypić kawę i zabrać czysty i na wieszaku do domu. Nie widzę w tym przypadku większych perspektyw finansowych.
mam na mysli małe miasto gdzie niema market€w normalne ze katowice kraków to odpada poco czekac tydzien na cos jak moge to miec za godzine czy dwie chociaz poco nosic do suprmarketu jak moge to zrobic na osiedlu i pewnie taniej
Ja myślę ża ma to sens jako działalność dodatkowa dla punktu usługowo-handlowego. Jak na oddzielną firmę (lokal) to chyba się nie opłaca.
prowadziłem kiedyś taką działalność-miasto ok. 40 000 mieszkańców.Zbierałem ubrania przez trzy dni, wiozłem do miasta-ok. 70 km, zdawałem brudne-odbierałem wyczyszczone i oddawałem klientom.Dochód-upust w pralni np. 2-3 zł./szt + mój narzut 2-3zł./szt.; cenowo nie bardzo odbiegało od cen w pralni np. spodnie w pralni 12 zł. dla mnie za 9,50 zł. + moje 3.50 zł=13,00 tj. 4,50 zł. za szt.x ilość szt w różnym asortymenci marynarki, płaszce, spódnice, garsonki...było dobrze do czasu.Niestety w moim mieście otworzyły się dwie pralnie i teraz wynajmuje swój lokal.
|
|