|
Punkt Reklamowo-kopiarski? |
Punkt Reklamowo-kopiarski?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Znalazłam lokal i chce w nim otowrzyć punkt reklamowo kopiarski włącznie z mała poligrafia. Usługi dotyczące reklam, oprawa prac, bindowanie, wizytówki, oklejanie witryn, regały, nadruki na gadżetach reklamowych i ksero. Ten lokal ma być w Bydgoszczy. Może podpowiecie co jeszcze za usługi można przy tym poprowadzić co według Was jeszcze miało wzięcie wśród klientów. Pozdrawiam
pieczątki (niedrogi sprzęt, dobry narzut) zamieszczanie ogłoszeń w prasie (podpisz umowy z lokalnymi gazetami / po pewnym czasie dają dość dobre prowizje). Zobacz dodatkowo czego nie ma w okolicy i pasuje do Twojego punktu
pozdrawiam
Witaj. Mam podobne plany, tyle że w Krakowie. Czy możesz podać przybliżoną kalkulację? Ja dla swoich klientów chcę jeszcze postawić automat z dobrą kawą, którą mogli by wypić czekając na wykonanie zlecenia. Życzę powodzenia.
maszyna do piecz. kosztuje około 3-4 tys zł np. Modico, Colop lub Trodat. Na pieczątce w zależności od wielkości i rodzaju zarabia się średnio 20-30 zł. Niezbędny jest też do tego komputer i program graficzny /np. Corel/ obsługa jest w miare prosta. Jak się nauczysz lepiej progamu graficznego to możesz składać proste reklamy - po wysłaniu do drukarni, można też trochę zarobić. Jeżeli chodzi o ogłoszenia to prowizja wynosi około 30% na ogłoszenia drobne. Te zamieszcza się dość szybko. Ogłoszenia modułowe (graficzne) - to prowizja około 5%, ale ich wartość jest większa. Na te jednak raczej bym się nastawiał. Ta część tortu należy raczej do agencji reklamowych.
Zaczynałem w podobny sposób, po kilu latach punkcik zamienił się w agencję reklamową. Oprócz ogłoszeń modułowych oferujemy klientom reklamy wizualne, kompleksową poligrafię, gadżety reklmowe, ale to już dłuższa historia. Wiarygodność, solidność, dotrzymywanie terminów, da Ci gwarancje na stałych klientów i rozwój ... ale to chyb w każdej branży. Powodzenia! jak coś pomóc to piszcie ... pozdrawiam DW
Dzieki Za podpowiedź Napewno skorzystam z Waszych rad jestem też krawcową więc myślałam do tego torby reklamowe z niedrogiego materiału sama szyć a nawet haftowac na zamówienie i dodać to do swojej oferty.?
Sprawdź również podobne tematy:
- Firma reklamowo-usługowa
- Agencja reklamowo-handlowa - Załozenie AGENCJI REKLAMOWO MARKETINGOWEJ - Konkretny pomysł, agencja reklamowo-internetowa - Darmowa gazetka reklamowo informacyjna a podatek od darowizn - Katalog Reklamowo-Firmowy - pytania dotyczące konta firmoweg - Punkt Kurierski - Punkt z napojami - Punkt kasowy Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|