Chcialbym otworzyc skup ale mam problemy z przepisamy bo pozmieniamly sie.
Mozna jakos je ominac?
|
Punkt skupu złomu |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chcialbym otworzyc skup ale mam problemy z przepisamy bo pozmieniamly sie.
Mozna jakos je ominac?
[quote=Zegda czesc kolego mamy ten sam problem co ty i proponuje ci w nocy huja odstrzelic przed jego domem.A cialo wrzucic do kontenera
dziada ruszysz a za pana pujdziesz siedzieć...
Witam, a wie ktoś może jaka jest marża na skupie stali (złomu)?Słyszałem,że 20 groszy na kilogramie.Czy to prawda?
Karol
Raz jeszcze ja.Odpowiedz znalazłem stronę wczesniej, na pytanie odnośnie zarobku.Ale czy uzbieranie 5-10 cięzkich kontenerów nie jest zbyt trudne?szczególnie dla nowiciusza?pozatym słyszałem ,że poprostu brakuje złomu...wszystko wykradzione...
Jak na razie niema sensu kupować żadnego złomu .Jak bendą tak dalej spadki cen ,to niebędzie zarobku tylko same straty a co najgorsze skupy mogą się zamykać (Ja spokojnie mogę iść na urlop 2-ch klijętów na cały dzień )
A co chodzi o złom ,faktycznie jego zasoby kończą się.
najbardziej to obawiam się o złom, jego brak , a na drzewie złom nie rośnie że jest go w nieskończoność.Wyliczyłem ,że zarobek na 1 kg stali to ok 20 groszy, .mało.czyli powoli się kończy.A jak jest z wystawieniem swojego kontenera na złom w zakładach przemysłowych?
oj jakoś masz mały przelicznik .dam ci kilka wskazówek. 1kg =0.20gr.- 1 tona=200zł. złom jest ciężki ,przy dobrym dniu skupisz nwet do kilku ton.A co najgorsze pamiętaj że są zbieracze śmietniskowi i to ,ze ludzie nie mają pieniędzy .Ale warunek .dobra cena ,rzetelna waga,i komunikatywność. I jeszcze lokalizacja. a kontenery możesz wstawić chyba że Cię ubiegnie konkurencja. aaa jeszcze pozwolenie na odpady.........;)
A konkretnie ?
To sądzisz ,że jeszcze da się zarobić na złomie?Ja piszę z Koszlina, tak więc nie sądzę , abyśmy byli dla siebie jakąś konkurencją.Tak więc prosiłbym o rzetelną odpowiedz.Aha, a czy widzisz ,że złomu jest coraz mniej.....?Czy to tylko "spostrzeżenie" miejscowej konkurencji?
Karol
to jest tak ,otwierając skup przyjmujesz nie tylko złom ale i metale kolorowe. nie wiem jak ma się do miasta,bo ja prowadzę skup w gminie i jak na razie niemogę nażekać, rozumiesz klijęt z okolicznych miejscowości ,komunalna,zbiórki w szkołach itd.i nie mam konkurencji.najbliższa do 15 km. do tego mam skład opału ,klijęt sprzedaje złom -kupuje węgiel. Problemem są niespodziewane obniżki , jakie mamy w obecnym czasie .
a co chodzi o złom, niema go dużo , ale ktoś zawsze coś przywiezie, chociażby puszkę po piwie . zdobywasz klijęta dobrze płacąc. czemu nie spróbować.
|
|