|
Punkt wyrobu pieczątek |
Punkt wyrobu pieczątek
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
wiam serdecznie,jest to mój pierwszy post na tym forum.Otóz chciałbym otworzyc punkt wyrobu pieczątek.Mam swój mały lokalik przy dosć ruchliwej u;icy w stutysięcznym miasteczku za który płacę dosłownie 120 zł,naświetlarkę kupiłem od znajomego za pare groszy(koleś kupił ja w zeszłym roku i niewyrobił ani jednej pieczątki,skończyło się tylko na zakupie ,wyemigrował za granice)komputer i drukarkę posiadam już od dłuższego czasu a więc mam cały sprzęt do wyrobu pieczątek.Myślałem o tym że oprócz stacjonarnego punktu do którego będą przychodzili klienci zrobić coś w rodzju pieczątki przez meila ,czyli klient zamawia przez meila pieczątke u mnie a ja dostarczam mu ją na terenie miasta gratis do godz czasu,żeby obiżyć koszty mogłbym dostarczać np.rowerem.W związku z tym mam pytanie do was co o tym myślicie czy ma to sens.Proszę o opinie .Acha chciałbym dodać ze miałbym tylko jedną kokurencję na terenie mojego miasta.
Ja pracowalem 3 lata w firmie poligraficzno-reklamowej. Moje miasto ma 15000 mieszkanców i osoby któe wyrabiają pieczątki sa 3 albo już nawet 4 i kazdy ma ruch. Idzie na tym niezle zarobić i ja bym sie nie zastanawiał,tylko dzialal. Musisz tylko jakies promocje powprowadzać- u nas było tak , jak ktoś zamawiał pieczątki to druga była20% taniej a tzecia 30% (oczywiscie mówimy o jednym zamówieniu) i sie jakos rozleklamować.... pozdrawiam i zycze powodzenia
P.S teraz w mojej byłej firmie szef kupił laser i robi pieczątki duzo szybciej i duzo taniej . Tylko to urządzenie troche kosztuje- z tego co mi wiadom to szef dał 15 tys zł za to coś.
Dzięki za podpowiedz ,z tymi promocjami to niezły pomysł,pozdrawiam
[ Dodano: Pon Paź 30, 2006 12:19 am ] Mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie, jak wyceniał twój szef wyób piezczątek ,od ilości liter czy inaczej.Z góry dziękuje
Ciekawy pomysł....warto się pokręcic w tym temacie troche ,mam znajomka który się tym zajmuje i chyba mu nieżle idzie,powodzenia
dzięki za wypowiedz, z czasem chciałbym rozwinąć zakres usług np. wizytówki,pozdrawiam
Tak, cena byłza zależna od wielkosci pieczątki a co za tym idzie od wielkosci polimera. Wiekszosc pieczatek- automatów była z formy Colop, czasami zamawialia Wagrafa ale jakoś szef wolał Colopa.
Internet, Internet i jeszcze raz Internet. Tam znajdziesz najwiecej klientów
Witam,
o ile pamietam to do wyrobu pieczatek potrzebne jest jakies zezwolenie. A samej pieczatki nie mozna wyrobic tylko na podstawie zlecenia przez Internet bo potrzebna jest podkladka (jakis dokument uprawniajacy do posiadania takiej pieczatki). A moze cos sie zmienilo? Pozdrawiam Jerry
nie trzeba zadnych zezwolen i nie trzeba zadnych podkładek
Już się zorientowałem ,nie trzeba mieć żadnych zezwoleń wystarczy zwykły wpis do ewidencji,pozdrawiam
witam! planuje otworzyć punkt wyrabiania pieczątek. Szukałem niby w PKD odpowiedniego zapisu na wyrabianie pieczątek ale żaden mi nie pasuje. Czy mozecie mi podać numer PKD na wyrabianie pieczątek?
22.22.Z - Działalność poligraficzna pozostała, gdzie indziej nisklasyfikowana
polecam wpisać jak najwięksżą ilość numerów PKD, nie koniecznie nawet te co obecnie zamierzasz otwierać. Każdy wpis do działalności kosztuje 50z ł, Możesz dla przykładu wpisać jeszcze\74.40.Z - Reklama
a mnie się wydaje, że na samych pieczątkach to majątku nie zbijesz, choc życzę Ci powodzenia
Też uważam, że na samych pieczątkach cięzko będzie zarobić godziwe pieniądze.
Polecam policzyć sobie miesięczne koszty stałe i skonfrontować je z zakładanym przychodem.
Może ktoś z Was ma taki biznes plandotyczący działalności "wyrobu pieczątek"??
Lub chociaż jakie materiały potrzebne są do otworzenia takiego punktu??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Punkt wyrobu pieczątek": - w 40 tys. mieście punkt wyrobu pieczatek - produckja pieczatek - Produkcja pieczątek - Jeszcze raz sprawa pięczątek - Produkowanie Pieczątek (mam sprzęt i co dalej)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|