temat jest prosty :wykupujemy domenę http://www.pusteprzebiegi.pl , robimy stronkę i jazda.to w dużym skrócie .już mówię o co chodzi .jak pewnie wiecie , w logistyce dość często (szczególnie u mniejszych przewożników) występuje zjawisko pustego przebiegu, auta na powrocie jadą bez ładunku, co kosztuje niemało...nawet mając gps ,brak jest ogólnopolskiego systemu łączności tras ;firmy optymalizują kursy jedynie we własnym zakresie,zaś mali przewożnicy dysponujący małą flotą tak nie mogą ,
a można stworzyć stronkę ,w której zamieszczane będą tzw ogłoszenia typu :
1)mam wolny ładunek
2)mam wolny transport
kwestia budowy strony (niezbyt skomplikowanej-jak ktoś umie to robić zaoszczędzi całkiem sporo)
domena o której mówiłem jest wolna,jeśli zaś chodzi o konkurencje ,w necie istnieją 2 strony ,które się tym, zajmują,z czego tak naprawdę funkcjonuje jedna.
za każde zamieszczenie ogłoszenia można pobierać opłatę,lub miesięczny abonament.
w momencie jak ogłoszenie jakiegoś klienta znajduje sie w necie,wszyscy którzy poprzednio się zalogowali na serwisie ,otrzymują maila z ofertą-nieznane pozostają tylko dane kontaktowe ,które ujawniamy po wpłacie przez klienta abonamentu.
skąd wiem że to pewny biznes ? studiuję logistykę i rozmawiałem z kilkoma ludżmi (specjaliści w branży), są przekonani ,że ma to sens
dlaczego ja się tym nie zająłem ? nie mam pojęcia o stronach internetowych,zrobiłem wstępną kalkulację , i spory koszt zjadł mi informatyk,który by musiał przy tym siedzieć;tak to biznes jest praktycznie bezosobowy .
na 100% można z tego 4-5 tys. na miesiąc wyciągnąć (mój wniosek-każdy powinien rozpatrywać go indywidualnie..)po dłuższym czasie oczywiście.
przez pierwsze miesiące DG nie będzie potrzebna,dopiero jak zaczną się sypać oferty ,wtedy zakładamy ....
się rozpisałem...
pozwodzenia, w razie pytań służę odpowiedzią...