|
Pytanie do aniołów biznesu |
Pytanie do aniołów biznesu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mam pytanie dosyć kuriozalne ale prosze o powazne odpoweidzi. Mam pomysł na biznes. Trzeba zainwestować 2 mln złotych ale zysk po odlicznieu kosztów to nieco ponad 200 000 zł rocznie na czysto i to pewnego zysku. A moje pytanie brzmi. W jaki sposob to sfinansowac nie majac wlasnych srodkow. dodam ze jest mozliwosc pozyskania na ten biznes 30-40 % z funduszy unijnych. Tylko jak przekonac bank do pozyczenia reszty. przy czym inwestycja ta bylaby zabezpieczeniem kredytu. A moze macie jakies inne propozycje sfinansowaniatego pomysłu.
Przecież to absurd, wykładasz 2 bańki po to, by po roku wyciągnąć 10% na czysto ??
To już lepiej dać te 2 bańki na lokatę, wynegocjować wyższy procent i nie ponieść przy tym niemal w ogóle ryzyka !
Fakt absurd :-0. Mozna też znaleźć zestresowanego długami posiadacza nieruchomości i gotóweczką kupić za pół ceny. Tylko wyobraźnia ogranicza kwotę jaką mozna na tym zarobić :-)
he he tylko ktora lokata da ci 10 % zysku. znajdz mi taka. a podatek belki. a to ze wartosc mojej inwestycji bedzie wzrastala. wiec pytam sie powaznie. jak to sfinansowac. a po za tym mowilem ze nie ze swoich pieniedzy. no i te 30 - 40 % unijnych funduszy to tez juz jest niezly zysk
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pytanie do aniołów biznesu": - Szukamy aniołów biznesu! - osoba która pozyska 'aniołów biznesu' - „Ponadregionalna Sieć Aniołów Biznesu – Innowacja” (PSAB-I). - Pomysł na pierwszy biznes? Prywatny Legion Aniołów Biznesu - czym różnią się inwestorzy z tego forum od aniołów biznesu
• Strona 1 z 1
|
|