Witam, przeszukałam forum, ale nie natrafiłam na taki temat, a mam pytanie odnośnie pieczątki firmowej.
Dopiero zaczynam przygodę ze swoją JDG i nie orientuję się, czy na pieczątce firmowej dozwolone jest podawanie przed imieniem nazwiskiem wykształcenia?
Mam tytuł mgr inż. i chętnie bym się tym pochwaliła, ale nie wiem, czy jest to dopuszczalne.
Przeglądałam różne pieczątki, gdzie szefostwo ma dyplomy w kieszeni, ale są to pieczątki spółek i tam nigdzie nikt się nie ujawnia, że jest np. mgr
Wpisana jest zawsze nazwa firmy i pod spodem Imiona i nazwiska wspólników (bez tytułów). Ale posiadają oni pieczątki imienne i tam już widnieje np. Prezes spółki XYZ mgr Jan Kowalski
1) Czy w moim przypadku również muszę wyrobić sobie dwie pieczątki skoro prowadzę jednoosobową DG i nikogo innego nie zatrudniam?
2) Czy mogę wyrobić jedną pieczątkę Nazwa firmy mgr inż. Nazwisko Imię (choć przyznam, że trochę mi to nie pasuje wizualnie)
Czy na pieczątce firmowej musi stać jak we wpisie do ewidencji Nazwa firmy Nazwisko Imię etc. i nie można nic dopisywać?
Ostatnie pytanie:
3) Czy ma znaczenie jeśli we wpisie do ewidencji i innych papierach stoi Nazwa Firmy Nazwisko Imię a na pieczątce chciałabym odwrócić kolejność - tj. wpisać Nazwę firmy potem najpierw imię a na końcu nazwisko? Czy nie ma różnicy?
Może te pytania wydadzą się komuś głupie, ale wolę się upewnić, zanim strzelę jakiegoś byka :)
Pozdrawiam i proszę o pomoc w tej kwestii