|
Pytanie o sprowadzanie z chin |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
czy orientuje sie ktos jakie sa koszty wysyłki z chin do polski?
Zależy czy chcesz przywieŸć tone spirytusu czy 1000 litrów ciuchów?
a najlepiej zapytaj sprzedawcy :)
spirytus czemu nie ale jeszcze sam bym go wypił:)
jakieś 500szt.podzespołów do kompów.około 50kg
50kg by TNT = ok 600USD
Witam!! Od dłuższego czasu myślę nad zakupem JEDNEJ komórki z chin i nie mam pojęcia ile będzie kosztowała przesyłka przez TNT?
domyślam się że jest to podróbka ! podróbek nie można sprowadzać! nawet jeśli to oryginał to i tak Ci go celnicy buchną na odprawie, chyba że trafisz na takiego sympatycznego celnika jak ja trafiłem, zaprosił mnie do pokoju rewizji wytłumaczyć co i jak oddal mi przesyłkę ale powiedział żeby sie to nie powtórzyło itp, wyjaśnił co i jak. (u mnie chodziło o zegarek)
bialymaly, widziałem Twój post, w któym pisałeś, że byłeś w Chinach i teraz to już Chińczycy przyjeżdzają do Ciebie na rozmowy biznesowe i jak to Polak potrafi, jak zechce. A teraz kupujesz podrabiany zegarek za 25USD? Nie mógł go Twój kontrahent z Chin przywieźć na ręku? Zawsze to by poszło łatwiej z cłem :-)
HEHEHE
byłem w chinach(właściwie to tajwan) , mam nawet dowód na to, ale mniejsza o to, z zegarkiem to trochę inna historia,
Wszyscy wiemy ze z importem z chin sa problemy. Problem jest jak znalezc odpowiednich producentów, no bo przeciez nie kazdego stac na podrod do chin i zalatwienie wszelkich formalnosci. Drugim problemem jest bariera językowa. Rozwiązanie jest proste , wystarczy skorzystac z pomocy portalu B2B , jest wiele zagranicznych a ostatnio takze polskie , najwiekszym w polsce jest chyba aladyns.com , podaje linka aladyns.com , maja tam duzo producentów z Chin, Taiwanu, Indii, ktorzy przedstawiają tam swoje oferty. Sa zdjecia produktow opisy, mozna sie skontaktowac z producentem, slyszalem tez ze pomagaja w imporcie. Polecam dla przyszlych importerów.
to jest komórka o nazwie CECTG3300 , znalazłem ją na stronie solomobi.com/viewproduct.asp?pro_id=938 (sorki że to nie jest link , ale nie mam jeszcze 5 postów i nie moge dodawać linków :(((( )
nie wiem czy to jest podróbka, ale mi to nie przypomina żądnego znanego telefonu :D:D:D
Aj bo ty nic nie rozumiesz. Kazdy biznesmen zaczyna od zero - tak sie tworza prawdziwe potegi, Bialymaly juz napisal wiele tworczych postow - staram sie nie wnikac w ich sens... Pozatym...Fak de łocz kost 25 dolars frejght kost at list doble more, end kastom oficer can holt it. A co do chinczyka to Ty nic nie rozumiesz - nie byles nigdy na lotnisku ile tam jest ostrzeżen na kieszonkowcow. A co myslisz chinczyk zna polski nie zna i zaj... mu zegarek. Aj jakis bez wyobrazni jestes. Pozdrawiam.
I agree, I wrote much creative fasts, ale however I to something came... and I know already what not what, about business and import, ale all goes out in washing...
P.S One of Chinese wrote to me that CE has not, but if I help him to wade by controls etc, I will tell him what has to fulfil these will be further to lead businesses, I pass me matter that price will grow up but I have already them trustworthy in measure... What is the procedure of receipt the CE?
Fak!
Du JU tok to chajniss as ebołw? Hał dej ken anderstend dat? Anoder pruf dat dej are klewer.
nie kapuje:D próbuję skojarzyć z angielskim ale... no nic explain please
|
|