|
Pytanie !!!!! |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Mam pewną kwote pieniędzy i chciałbym ją gdzieś umieścic aby ich nie starcił a jednocześnie zyskał co mam robic ?
Ja proponuję fundusze inwestycyjne pod osłoną polisy ubezpieczeniowej... Zysk + dewersyfikacja ryzyka dzięki potfelowi, który można stworzyć z kilku funduszy (do wyboru ok. 30)... Do tego wiele dogodności finansowo-prawnych np. odroczenie podatku od zysków, brak podatku od spadku i darowizn itp.... Więcej info na priv.
..::Arturius::., moglbys napisac cos wiecej o tego typu funduszach? gdzie mozna korzystac z takiej opcji, jakie sa oplaty...itp ?
pozdro
Funduszy jak napisałem wczesniej w tym programie oszczednościowym (długoterminowym) jest trochę do wyboru, są to ogólnie dostępne TFI. Różnica polega na tym, że klient nie musi biegać np. do banków. które oferują jeden czy dwa fundusze, tylko w domu przez internet sam zmienia sobie ulokowanie własnych środków w dane fundusze. Buduje kapitał, a jednoczesnie ogranicza ryzyko poprzez wybór (zmianę) wielu funduszy. Jesli chodzi o opłaty to są one bardzo różne w zależności od tego jaki program klient wybiera (ilość lat, rodzaj składki- regularna, lokata itp.). W razie jakich kolwiek pytań bardziej szczegółowych proszę pisać na maila lub priv.
|
|