Witam jeszcze jedno ważne pytanie:
Wiem że w sieciach typu Mix, Avans itd rozliczaja dowóz w dwuch czesciach czyli stała opłata ok 15 zł + stawka za przejechanie 1 km.
Wie ktoś może ile mniej wiecej płacą te firmy za 1 km????
|
Pytanie |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam jeszcze jedno ważne pytanie:
Wiem że w sieciach typu Mix, Avans itd rozliczaja dowóz w dwuch czesciach czyli stała opłata ok 15 zł + stawka za przejechanie 1 km. Wie ktoś może ile mniej wiecej płacą te firmy za 1 km????
Stawka ta powinna wyniesc okolo 60-80 groszy za 1 km ale duze sklepy ze zgledu na obrot maja ceny negozcjowane i zwykle sa one dosc niskie...
Nie jest to takie łatwe jak mówisz, negocjowanie ceny zazwyczaj mozna zaczać po paru miesiącach działalności kiedy masz jakis średni obrót towarem proponowanym przez dany sklep , wtedy również masz jakies argumenty w ręku, niestety na poczatek nie łudziłbym się o jakiekolwiek negocjacje bo każdy powiem Ci to co ja teraz ;) pozdrawiam
No własnie kierownik dał mi numer do jakiejś babki która zajmuje sie transpoortami z nia zebym negocjował ale powiedział mi ze to sie za bardzo nie uda gdyż stawka jest "znana" i wiecej nie można dostac ale własnie nie powiedzial jak to stawka. Dzis coś wspomniał ża chyba 1 zł za km.
|
|