|
Pytanie w sprawie www! |
Pytanie w sprawie www!
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
W chwili obecnej nie zalozylem jeszcze firmy ale chcialbym wykupic domene. Jednak gdyby domena zaczela by mi przynosic dochod chcialbym zarejestrowac dzialanosc gospodarcza. Jakie wiec mam teraz wykupic konto - os. fizyczna czy firmowe? Czy jest np mozliwosc transferu w trakcie trwania umowy? Jak to wyglada w praktyce prosze o informacje :)
Nawet jak dostał byś FV na firmę(której nie masz) to i tak nie zaksięgujesz takiej faktury transfer domeny można dokonać w dowolnej chwili, ale nie wydaje mi się to konieczne w przypadku gdybyś chciał przetransferować domenę prywatną na indywidualną DG. Po prostu przy przedłużeniu poprosisz o FV na trochę inne dane, bez konieczności transferu. ps. Jeżeli strona będzie przynościć dochody z reklam(adsense, agencja) albo smsów/mikropłatności to nie potrzeba zakładać DG, wystarczy umowa o dzieło Pozdrawiam -------------------------------- Wojciech Skarbek www.seolider.pl
ja sie spotkalem z zdaniem ze trzeba zakladac DG, w koncu masz z tej strony dodchod, a np. jesli to jest strona typu pudelek.pl to jest to bardzo duzy dochod
znalazlem, polecam ten artykul do przeczytania - rozwiewa wszelkie watpliwosci :) http://prawo.money.pl/aktualnosci/okiem ... 32211.html
wojtek0s0 co Ty na to?
trochę stary artykuł (prawie 3 lata) Powiem tak: Większość programów partnerskich oraz mikropłatności umożliwia podpisanie z nimi umowy o dzieło/zlecenie. Wydaje mi się, że takie firmy jak np. money.pl nie prowadziły by swojego PP w taki sposób aby narażać się na podejrzenia US. Jeżeli od przychodu zapłacisz podatek(wszystko robi firma oferująca PP) to nie powinno być problemów. pozdrawiam, Wojciech Skarbek www.seolider.pl
Dochód masz także z roznoszenia ulotek na przykład a nikt nie zakłada DG jeżeli raz na miesiąc zarobi na ulotkach 100zł:)
DG - dochod ktory masz wykonujac prace w sposob ciagly i zorganizowany
Ulotki roznosisz przez tydzien - czyli nie w sposob ciagly :) Wiec temat nadal jest otwarty i ja przychylam sie do opinii ze trzeba zalozyc DG :(
W sumie masz rację, ale z drugiej strony dochód z portalu internetowego będzie incydentalny, przynajmniej na początku. Dopóki freshrap będzie od tych jednorazowych płatności odprowadzał podatek to myślę, że nikt się go nie czepi. Chyba, że zaczną to być przychody faktycznie regularne i w miarę wysokie. Powodzenie i napisz nam może co to za serwis/portal będzie:) pozdrawiam, Wojciech Skarbek www.seolider.pl
Tak, to jest najlepsza odpowiedz...
Kiedy dochody bede incydentalne, nieregularne - nie bede zakladal DG Natomiast gdyby sie udalo miec stale pieniadze - DG to bedzie mus :) A zdradzic wiecej na temat portalu nie moge :)
Zmiana danych właściciela domeny to cesja - robiona od ręki, bezproblemowo. Zapoznaj się z informacjami na stornie http://2BE.PL
Pozdrowienia Bartłomiej Juszczyk -- http://adweb.pl - strategie komunikacji w sieci, budowanie wizerunku, e-commerce, tworzenie witryn www, pozycjonowanie, zaawansowane aplikacje dedykowane http://adseo.pl/promocje - tylko do 3 grudnia, "Drzwi otwarte"; bezpłatny audyt pozycjonerski stron. Zapraszam.
Na początku, kiedy startujesz z portalem i twój jedyny dochód to reklama z Google to możesz płacić podatek jako osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej.
Panowie/Panie - podchodzicie do tematu ze swojego punktu widzenia.
Freshrap zapytał czy rejestracja na os. prywatną nie będzie później przeszkodą w użytkowaniu tej domeny przez "firmę" założoną na os. prywatną :) Należy zacząć od tego jaką domenę rejestrujesz. Inne zasady zmiany danych są w domenach pl, com/net/org, eu. Niezależnie jednak od domeny, jeśli będziesz właścicielem adresu e-mail podanego podczas rejestracji i widocznego we whois oraz innych danych kontaktowych to zrobisz z domeną co będziesz chciał. Dane do fakturowania przy wszystkich zmianach warto zawsze zgłaszać do sprzedawcy.
zależy z jaką agencją reklamową będziesz współpracował, nie które firmy chyba abromedia współpracuje tylko z firmami ,ale trzeba przyznać , że jest to jedna z lepszych firm i da się u nich zarobić. U innych choćby arbonetwork wystarczy umowa o dzieło i nie musisz mieć firmy.
Sprawdź również podobne tematy:
- Pytanie w sprawie dofinansowania
- Pytanie w sprawie biznesu. - Pytanie w sprawie umowy - Pytanie w sprawie patentu. - Pytanie w sprawie dotacji z PUP - PYTANIE DO EKSPERTA W SPRAWIE DZIAŁALNOSCI GOSPODARCZEJ - Pytanie w sprawie pracy na działalności gospodarczej - Pytanie w sprawie reklam z portali, DG oraz dofinansowania - Pytanie w sprawie wspolpracy z firmami kurierskimi, spedycjn Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|