Ponieważ na forum zbierają się w większości albo już prowadzący lub zaczynający rozkręcać własną działalność-przedsiębiorcy polscy,mam tego rodzaju pytanie.
Czy nie uważacie,iż większość średnich i małych firm powinno zaopatrzyć się
w dostęp do Internetu aby można było taniej dotrzeć do klientów, taniej sprzedawać produkty lub usługi, no i wykorzystanie internetu w codziennej pracy firmy obniża koszty jej funkcjonowania, zakładając rzecz jasna,iż posiadają komputery(a co jeśli nie?) ponieważ w realnej perspektywie brak dostępu do Internetu lub nieumiejętność posługiwania się nim w obrocie towarów i usług może doprowadzić do niemożliwości prowadzenia interesów. Co dzisiaj jest nam ciężko sobie wyobrazić,ale można to w końcu łatwo przewidzieć, bo jeśli komupteryzacja Chin i indii zachodzi w zawrotnym tempie,to okaże się,iż polskie przedsiębiorstwa wkrótce nie będą mogły nawet z nimi konkurować, chyba już nie mogą:(
A jak się okazuje E-handel to główna "broń" ekonomiczna rozwiniętego i jak się okazuję tego mniej rozwiniętego świata toteż
dlaczego ów e-handel mam być abstrakcją dla polskiego przedsiębiorcy.
Więc moja sugestia(na ile realna-oceńcie sami)jest taka,aby firmy,które
sprzedają Internet, jednocześnie zaoferowały klientowi,szkolenie z e-handlu i e-biznesu,może także korzystając z pomocy środków unijnych.