|
Pzu sa |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Dzieńdobry wszystkim.Na dzien dzisiejszy mam nastepujący problem;zawadzało mi moje stare autko ale żal mi było oddawac go na złom bo jeszcze bym musiał dopłacać do interesu i postanowiłem sporządzić fikcyjną umowe sprzedaży.Auto sprzedałem wójkowi ale ciągle stoi u mnie i wójek niewypowiedział umowy ubezpieczalni PZU SA w ciągu 2 miesiecy i PZU uznało to ze nadal jest kontnuwana umowa.I w skutek czego teraz na wójka przyszła składka do zapłacenia po roku oczywiscie jej niepłacił i nadszed niedawno nastepny list ze ma zapłacic ubezpieczenie bo w innym wypadku zawita komornik.Panowie czy to wyżucenie pienidzy w błoto da sie jakoś ominąc ?bo chyba nawet złomujac teraz ten pojazd i tak bede musiał za wójka zapłacić.Macie jakies pomysły które juz skutkowały?pozdrawiam
Nic nie zrobisz, nie została wypowiedziana umowa OC, więc została ona automatycznie przedłużona o kolejny rok. Teraz pozostaje (wujkowi) zapłacić OC i w porę wypowiedzieć umowę (najpóźniej w ostatni dzień jej trwania). Wujek dał się nabrać innymi słowy.
dziekuje za wypowiedz.pozdrawiam.bardzo mi pomogłes
|
|