czy trzeba opłacić koncesje emitujac w radi internetowym muzykę??
Jest to niekomercyjne radio.
co trzeba zrobić aby było wszystko zgodne z prawem.??
|
Radio w internecie - koncesja |
Radio w internecie - koncesja
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
czy trzeba opłacić koncesje emitujac w radi internetowym muzykę??
Jest to niekomercyjne radio. co trzeba zrobić aby było wszystko zgodne z prawem.??
Musisz napisac do zaiksu ze chcesz by bylo legalnie wtedy oni zadzadza Ci kilka pytan ile osob tego slucha co puszczasz itd. przy malych niekomercyjnych radyjkach poinformowanie ich w zupelnosci wystarczy. Natomiast jezeli sie rozrosnie to juz trzeba sie dogadac co do indywidualnej stawki :)
z tego co pamiętam to nie miało znaczenia czy jest to radio komercyjne czy nie ale stała kwotę 200zł trzeba było płacić jako "abonament" za puszczaną muzykę, jeżeli było to radio komercyjne to już było inaczej bo płaciło się od piosenki.
Na stronie ZAIKS i (.... nie pamiętam) jest formularz który wypełnia się i oni sami się z tobą kontaktują
mzoe sie cos zmienilo fakt pisalem do nich w zeszlym roku ale taka odm mi udzielili jak pisalem jednak niewykluczone ze jest jakas kwota ustalona ktora niestety trzeba zaniesc im w zebach :)
witam
mam kilka pytań w sprawie radia w internecie , pomysł jest kasy mało niestety ale coś robić trzeba ;) a przynajmniej próbować... a wiec pytanie czy zacząć zakładając własna dzialanosc i postarać sie o dotacje z urzedu pracy czy moze próbować bez dzialalnosc projekt zaklada nie tylko radio ale byc moze w przyszlosci caly portal... nie chce pisac dokladnie co zeby mnie ktos nie ubiegl xD pomoze ktos w temacie ?? bede wdzieczna za wszelkie informacje ;)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|