Witam! Mam pytanie. Mam pomysł na maleńki biznes.. właśnie chodzi mi o to czy byłby w ogóle opłacalny..Żyję w około 50 tys. mieście. Miasto to nie ma
swojej rozgłośni radiowej. Mój pomysł jest taki: chciałbym założyć internetową stację radiową dotyczącą jedynie mieszkańców tego miasta. Stacja byłaby interaktywna. każdy mógłby się w niej udzielać, byłyby tu programy promujące twórczość mieszkańców, lokalną kulturę, powiedzmy lokalne zespoły, dj-ów itd. do tego jakiś chat itp. Stacja miałaby charakter niekomercyjny, nie byłoby w niej reklam. Jednak byłaby związana z komercyjną stroną internetową. Na stronie tej ukazywałyby się reklamy firm z miasta, ogłoszenia, różne oferty, np. kursy językowe, czy lokalne sklepy, a że byłaby ta stacja adresowana głównie do młodych to również np. reklamy dyskotek czy imprez. Mam w związku z tym pytania. Czy uważacie że takie coś ma sens? Że mogłoby to dać jakieś dochody? I najważniejsze. Jakie koszty czekają mnie? i jakie "prawa i obowiązki"? Jak sytuacja wygląda prawnie? Nadawanie stacji- jakie opłaty. I co trzeba zrobić żeby to wszystko było zgodne z prawem itd. No i w ogóle czy uważacie, że to lipa? ;-) Pozdrawiam!