Witam,
od roku prowadzę sklep internetowy w branży budowlanej, mianowicie prowadzę sprzedaż wkładów kominkowych, pieców wolnostojących, akcesoriów kominkowych i kominowych etc. Jest to jednoosobowa działalność.
Nie ukrywam, że nie jestem pocieszony z wyników finansowych, osiąganych przez sklep. Wiem, że sklepy internetowe w tej branży w sezonie (od późnej wiosny do początku zimy) osiągają duże zyski jak na tego typu sklepy (rzędu kilkunastu tysięcy złotych miesięcznie "na czysto"). U mnie czysty zysk wynosił w sezonie góra 2 tysiące złotych. Oczywiście mam firmę (a właściwie miałem), która zajmuje się pozycjonowaniem fraz w wyszukiwarce Google, jednak zrezygnowałem z niej w tym miesiącu ze względu na złe wyniki, niską oglądalność strony (300-500 dziennie) oraz złą komunikację z firmą. Już jestem "po słowie" z jedną z firm.
Zastanawiam się, czego brakuje mojej stronie. Czy to wina złego pozycjonowania ("obijania" się firmy, która się tym zajmowała ?), złego rozkładu na stronie, a może małej ilości towarów ? Nadmienię, że prowadzę sprzedaż, w której niepotrzebny jest mi magazyn (towar idzie prosto od producenta). A może brak innych metod reklamowania strony ?
Przesyłam link do sklepu: kominki. ratur. pl (piszę z odstępami, bo jestem nowym użytkownikiem, a nie mogę wkleić linku - przerpaszam Admina ;p )
Mam nadzieję, że ktoś mi coś doradzi. Może da jakieś wskazówki dotyczące samej grafiki ? Proszę o surowe, acz sprawiedliwe oceny.
Pozdrawiam, rafal_luty