Proszę o podzielenie sie opinia o Banku Raiffeisen - chodzi o konto na firme.
Ma ktoś jakieś doświadczenia?
|
Raiffeisen - kto ma konto firmowe? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Proszę o podzielenie sie opinia o Banku Raiffeisen - chodzi o konto na firme.
Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Zdecydowała się już Pani na wybór banku??
Nigdy w życiu nie polecę tego banku! Pracownicy niekompetentni, co chwile zmieniają zdanie co do prowizji (przelew zagraniczny według ich doradcy miał wynosić 5 zł, wyniósł ponad 100 zł, przy kwocie przelewu 1200zł :) ). Na infolinii tego banku też niczego się nie dowiesz. Rozpatrzenie reklamacji na nie korzyść klienta to dodatkowa opłata 50 zł (śmiech na sali). Byłem klientem tego banku przez 3 tygodnie i tak jak obiecałem w oddziale, z całego serca nie będe ich polecał.
Każdy świstek musi być podpisany w Warszawie, więc zmiana adresu, założenie konta trwa wieki. Dodatkowo opłaty (ukryte, zamiast 5 zł w reklamie ponad 100 zł) plus niekompetencja pracowników (szczerze nie widziałem tak niekompetentnych ludzi). Nie polecam! Za to jeśli mam coś polecić to VW Bank - niestety jeszcze nie mają przelewów za granicę, ale bank super!
Zależy jaką firmę ma Pan/Pani na myśli. Jaki wolumen obrotów, jaka branża, itp. ??? Ogólna opinia o Raiffeisen Bank jest bardzo dobra w mojej ocenie. Polecam
Tak :) dla przedstawicieli banku zawsze jest dobra :). Jeśli Pani się zdecyduje na ten bank, na wszelki wypadek proszę żądać wszystkiego na piśmie (jeśli to możliwe). Tak jak już wcześniej napisałem 5 zł stało się 120 zł. Ponad tydzień na otwarcie rachunku, co raczej jest śmieszne w dzisiejszych warunkach. W oddziale kogo się nie zapytałem, dostawałem inną odpowiedź.
|
|