|
Ranking OFE. |
Ranking OFE.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Witam, z tego wzgledu, że losowanie do OFE już niebawem to czy molgby mi ktos pomoc z wklejeniem tutaj najnowszego rankingu OFE? Szukałem, ale niestety bez skutku. Dane są sprzed 2 lat...Z gory wielkie dzieki!
Rankingi OFE opracowywują: KNUIFE (oficjalny ranking), money.pl, Rzeczpospolita, Gazeta Wyborcza, Analizy Online, Super Express, Bankier.pl
A w jakim OFE Wy jesteście?
ja w poprzednim transferze przeszedłem z CU do AEGON ... w ostatnim roku lepsze miał wyniki i ma jedne z najlepszych perespektyw na kolejny okres... zobaczymy za dwa lata czy zrobiłem dobrze :)
ja zrobilem odwrotny trensfer, w wiekszosci rankingow CU jest w czolowce, prawie zawsze w pierwszej trojce, mysle ze na dluzsza mete to bedzie dobra decyzja
ciekaawe co to za rankingi?? no bo chyba nie chodzi ci o liczbe członków??
np rankingu wartosci jednostki, z reguly kieruje sie tym co pisze Komisja Nadzoru Finansowego, to wydaje mi sie najbardziej miarodajne
Oczywiście, wszelkie rankingi jakie mogłibyśmy wziąc pod uwagę znajdują sie na stronie KNF-u. Szerokie notowania, które każdemu powinny pomóc przy wyborze danego OFE. Ja np. właśnie tak wybierałem. Skusiłem się na CU.
to chyba niezly wybor, wedlug rankingow caly czas jest w pierwszej trojce, czesto jako lider, nie powinno to sie chyba jakos drastycznie zmienic
okey... to może poprosimy panow akwizytorów z cu o przedstawienie konkretnych danych.... bo według tego co mozemy sobie sprawdzić np. na money.pl albo inwestycje.pl itp stronach to np za ostatni rok cu było jednym z najgorszych ofe.... prosze nie wprowadzać ludzi w bład! i rzetelnie przedstawiac wyniki.... no chyba ze kierujecie sie tylko liczba czlonkow bo w tym to wiem ze cu jest w czolówce... tylko czy akurat to jest najwazniejsze??
witam :) pozwolę sobie dodać słówko od siebie :)
aktualnie OFE borykają się z problemami finansowymi na skutek kryzysu - nie ma co się dziwić, że tracą... jednak w kwestii CU uważam że nie ma co aż tak narzekać :) według money na które powołuje się bleblehul w rankingu według wartości aktywów - CU jest na 1. miejscu, według stóp zwrotu z ostatniego miesiąca jest na miejscu 5. uważam, że w tak trudnym czasie to całkiem niezły wynik :) zwłaszcza, że różnice w czołówce nie są jakieś powalające...
roznice sa minimalne a mimo kryzysu CU caly czas w czolowce
no i tak powinno być w przypadku Funduszu, któremu zaufały tysiące Polaków :)
mnie osobiście również cieszy ten wynik :D
wedlug gazety prawnej i jej rankingu CU uplasowal sie na drugim miejscu
a wy ciagle swoje....!
prosze popatrzcie na wynik za ostatni rok.. przekopiowane z money.pl Allianz -7.17 AXA -7.67 PZU Złota Jesień -8.27 Nordea -8.27 Generali -8.28 AEGON -8.39 Pocztylion -8.43 Bankowy -8.88 Warta -9.25 Pekao -9.30 ING -9.41 AIG -9.43 Skarbiec Emerytura -9.66 Commercial Union -10.38 Polsat -12.75 ... no i jak widac cu jest na przedostatnim miejscu.... wiec prosze was akwizytorzy z cu nie róbcie ludziom wody z mózgu!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ranking OFE.": - Ranking konkurencyjnosci - ranking ksiazek - Ranking najlepszych pomysłów - Ranking niemieckich produktow - Najlepszy serwis www dla Przedsiębiorcy? Ranking
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|