Czy ktoś słyszał o tej firmie ?
http://ray.pl/
Mam pewne informacje ale niech się wypowiedzą inni.
|
RAYPATH INTERNATIONAL kto coś wie o nich ? |
RAYPATH INTERNATIONAL kto coś wie o nich ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mają dobre produkty
Ok napiszę co się dowiedziałem na spotkaniu w ich filii w moim regionie.
Oferują zestawy do sprzątania. Zestaw składa się z kilku ściereczek ze specjalnych mikrowłówkien czy coś podobnego do sprzątania na sucho i mokro beż użycia chemii, różnej wielkości i różnego przeznaczenia do sprzątania ręcznego oraz kija do sprzątania podłóg i sufitów. Do tego dodają jakiś zestaw kosmetyków i kilka innych gratisów. Produkty są sprzedawane tylko na prezentacjach w domach osób prywatnych potencjalnych klientów. Produkt to, jedno, bo może i jest dobry. Mnie chodzi bardziej o warunki rozpoczęcia pracy/współpracy z nimi. Taki zestaw po upustach i wszystkich sztuczkach kosztuje niecałe 2000 zł . Aby do nich wejść na przedstawiciela/prezentera trzeba za kwotę ok. 5000 zł kupić 3 takie zestawy. Po co? 1 jako swój zestaw, na którym będzie się dokonywało prezentacji 2 i 3 jako zestawy dla klientów, którzy chcieliby zestaw podczas takiej prezentacji kupić. Prowizja na 1 progu jest 450 netto od każdego sprzedanego zestawu. Oczywiście można werbować kolejne osoby jako prezenterów i potem mieć prowizje z ich prowizji. Oczywiście są uprzejmi i pomogą załatwić kredyt na zakup 3 zestawów. Jak teraz to oceniacie? Jak dla mnie numer z kupowaniem 3 zestawów na początek jest sygnałem, że to albo słabo idzie im sprzedaż, że zmuszają własnych ludzi do kupowania tego? Co o tym teraz sądzicie?
owszem zeby wejsc do firmy trzeba zakupic sterter ale to jest bezpieczny starter, owszem sklada sie on z trzech zestawow jeden do pracy i sprzatania w domu czyli oszczedzania na wydawaniu na srodki chemiczne gabki sierki i mopy,pozostale sluza do sprzedazy jakomagazyn poniewaz jesli ktos chce sobie nabyc taki zestaw( a mozna zrobic to tylko na pokazie jezeli chce sie miec na to fakture ,gwarancje i recykling) to nie wydaje ani zlotowki odrazu a zestaw ma odrazu, w przeciagu dwoch dni zestaw sprzedany na pokazie wraca wiec zawsze mamy dwa na stanie.oczywiscie zakupujac taki starter tez na poczatek nie inwestuje sie ani grosz poniewaz pierwsza inwestycja jest dopiero po miesiacu czyli spokojnie mozna na ten wklad zarobic praca w raypath dlatego tez to jest praca tylko dla ambitnych ludziktorzy umieja planowac swoj biznes i to ile maja chec zarobic. dlaczego startery trzeba kupowac,
dlatego ze wchodzacdo firmy placi sie tylko za dwa a trzeci jest za darmo i gdyby firma miala kazdemu dawac startery to by zbankrutowala i nie istniala 17 lat tylko 7 miesiecy, zreszta inwestycja w wlasna firme tylko 5 tysiecy ktore jeszcze jest rozbite na raty po196zl to zaden pieniadz wporownaniu do tego ile trzeba zainwestowac w glupie stoisko na targowisku lub kiosk z ktorego maks mozna wyciagnac 2500zl miesiecznie wiem bo juz mialam taka dzialalnosc. do raypath weszlam w listopadzie rok temu i nie wyobrazam sobie innej pracy bo ja zarabiam tu tyle w jeden miesiac co nie jedna osoba musi pracowac na taka wyplate caly rok.sa bezplatne szkolenia ,osoby ktore pomagaja wystartowac wystarczy tylko powiedziec osobie ktora wprowadza do firmy co chce zrobic i co osiagnac w tej firmie i jak szybko, ja po trzech miesiacach oczywiscie dzieki pomocy w pierwszym miesiacu osiaglam najwyzszy dyplom menadzerski , firma oprocz regularnych wyplat bez poslizgow daje wiele innych fajnych prezentowi nagrod za prace, naprawde polecam ,jeszcze jedno a sprzedaz idzie swietnie swiadcza o tymlisty sprzedawcow dostepne w kazdy biurze regionalnym, zapraszam do wspolpracy bo warto chocby sprobowac a ryzyka nie ma zadnego bo po sprzedazy dwoch tych zestawow z magazynu wychodzi sie na zero pozdrawiam agnieszka maly biuro jelenia gora moj nr 603841989
Przeczytaj również posty podobne do tematu "RAYPATH INTERNATIONAL kto coś wie o nich ?": - BDM FOREX International - Pachira International - Global Domains International - International Account Manager - International Account Manager
• Strona 1 z 1
|
|