|
Refinansowanie |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
zapraszam do dyskusji.
Wracamy do kredytu konsolidacyjnego, którego zabezpieczeniem jest hipoteka, a okres spłaty kredytu (lub kredytów) zostaje wydłużony. Skutek: mniejsze spłaty miesięczne kredytu (kredytów). Pytanie, czy się opłaca? Jeżeli nie jesteś w stanie spłacać rat kapitałowych kredytu (kredytów), to doliczają Ci "karne" odsetki i w tej sytuacji mniejsze spłaty miesięczne mogą spowodować, że jesteś w stanie udźwignąć ciężar spłat. Z reguły jest to jednak mniejsze zło.
Tematem jest tu refinansowanie a nie konsolidacja. Moze sie myle?
Spytaj autora, bo sposób w jaki sformułował temat nie należy do zbyt precyzyjnych.
ale przeciez refinansowanie i konsolidacja to sa zupelnie 2 rozne pojecia...
dla mnie refinansowanie to zaciagniecie kredytu, na splate innego kredytu, a konolidacja to laczenie kredytow... w jakich bankach oplca sie refinnasowac kredyt??
dokładnie, masz racje to różne dwa produkty. a to zależy w jakim banku masz kredyt, jak długo i na jak długo, w jakiej walucie itp.
Przeczytaj, co autor wypisał pod tematem w dziale (refinansowanie, czyli kredyt przeznaczony na spłatę innego kredytu - czy to się opłaca), a wtedy rzadziej będziesz pisał nie na temat.
To sa twoje słowa. Ja wiem, że autor wypowiedzi miał na myśli refinansowanie, a nie konsolidacje. Na szczęście umiem czytać ze zrozumieniem.
Może umiesz czytać ze zrozumieniem, ale tym razem Ci się nie chciało.
Masz chłopie jakiś psychiczny problem, albo nie wiesz, o czym piszesz.
REFINANSOWANIE jest to zamiana jednego kredytu lub zobowiązania finansowego na inny kredyt lub inne zobowiązanie. KONSOLIDACJA jest to spłata, co najmniej dwóch kredytów lub innych zobowiązań innym kredytem lub zobowiązaniem. A jak dalej nie rozumiesz to zapytaj się kogoś mądrego, aby ci to wytłumaczył. PS. Dalszej polemiki na twoim poziomie nie będę prowadził. Pozdrawiam.
Wejdź w dział: Kredyty! Otworzy Ci się temat: "Refinansowanie", pod którym znajdziesz dalsze informacje: .."czyli kredyt przeznaczony na spłatę innego kredytu - czy to się opłaca Autor tematu wyraźnie sprecyzował, że chodzi o kredyt przeznaczony na spłatę innego kredytu. W tej sytuacji, to Ty masz problemy z logicznym myśleniem i koncentracją. I nie kopiuj definicji, jeśli nie potrafisz merytorycznie dyskutować na temat. Przeczytaj uważnie cały temat od początku, a później dopiero zabieraj głos. Bo na razie, to nie jesteś w stanie podjąć polemiki "na moim poziomie".
to ty z piszesz nie na temat czyli o konsolidacji, a mnie udawadniasz co innego, puknij sie w głowe człowieku i pisz na temat
Rozumujesz jak przedszkolak, choć bywają w tym wieku bystrzejsi od Ciebie. Autor wyraźnie napisał: "Refinansowanie, czyli kredyt przeznaczony na spłatę innego kredytu - czy to się opłaca." Jeśli doczytasz do końca, to widzisz pytanie o opłacalność. Jeżeli "kumasz" co nieco w finansach, to powinieneś wiedzieć, że kredyt hipoteczny jest najtańszym kredytem na rynku, a więc poprzez konsolidację możesz obniżyć koszty kredytu oraz uzyskać dłuższy termin spłaty, co prowadzi do mniejszych obciążeń miesięcznych z tytułu spłaty rat kapitałowych z odsetkami. Przestań się już "rzucać" i zacznij myśleć, bo w Twoim wieku wypadałoby zacząć myśleć. Mój tekst o nawiązaniu do konsolidacji jest jak najbardziej na temat. Jeśli masz problemy ze spłatą nawet tylko jednego kredytu, to mimo, iż nie zachodzi łączenie kredytów, to i tak procedura jest bardzo zbliżona do kredytu konsolidacyjnego z zabezpieczeniem hipotecznym. Mam nadzieję, że tym razem zrozumiałeś już wszystko!
W twoim wieku trudno przyznać się do błędu i dla tego w głupi sposób tłumaczy się swoje zachowanie.
Sorry, ale nie ma o czym pisać. Szkoda tylko, że ludzie to czytają. Napisz do Świętego Mikołaja może ci podrzuci jakąś nową zabawkę. Pozdrawiam i nie kruszmy kopi bo nie ma o co. PS. REFINANSOWANIE ma zastosowanie do liczby pojedynczej
Magikold! Od kiedy konsolidacja i refinansowanie są produktami? Konsolidacji i refinansowania nie sprzedajesz i żadna instytucja finansowa nie sprzedaje konsolidacji, ani refinansowania. A wiesz dlaczego? Bo zjawiska finansowe są niesprzedawalne. Powinieneś o tym wiedzieć jako "wytrawny" akwizytor finansowy. Produktami są kredyty hipoteczne, samochodowe, polisy ubezpieczeniowe, jednostki uczestnictwa w funduszach itp. Naucz się odróżniać produkty finansowe od zjawisk finansowych. P.S. Odpuść sobie konfrontacje zwłaszcza, gdy nie masz racji i popełniasz podstawowe błędy z zakresu logiki wynikające z niewiedzy. I nie atakuj niepotrzebnie, to unikniesz przykrości nie tylko na forum, ale i w życiu.
|
|